Stedentrip Istanbul

Stad van 1001 nacht


Een stedenreis naar Istanbul is bijzonder, want Istanbul is de enige stad ter wereld die gebouwd is op twee continenten. Deze ‘stad van 1001 nacht’ ligt namelijk voor een deel in Europa en voor een deel in Azië.

Daar tussenin ligt de Bosporus, een brede strook water. Het Europese en Aziatische deel worden aan elkaar verbonden door twee bruggen. Tijdens je stedenreizen naar Istanbul kun je genieten van een unieke mix van historische rijkdommen, trendy winkels en leuke restaurants. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zoveel citytrips naar Istanbul worden aangeboden. Belangrijke highligts tijdens een stedenreis naar Istanbul zijn natuurlijk de Haghia Sofia, het Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee, de Grote Bazaar en het Hippodroom. Jongeren gaan vooral naar Taksim, een moderne wijk met veel bioscopen, trendy winkels, restaurants en lokanta’s. Geniet hier van typisch Turkse gerechten, zoals Baklava, meze’s en kebab.

Istanbul is een van de meest fascinerende steden ter wereld en ligt op het kruispunt van Europa en Azië. Het is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur en heeft een bevolking van meer dan 15 miljoen inwoners. Istanbul was ooit de hoofdstad van zowel het Byzantijnse als het Ottomaanse rijk en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 2500 jaar geleden.

Een weekendje weg naar Istanbul is een geweldige manier om deze stad te verkennen en te genieten van alles wat het te bieden heeft. In slechts een paar dagen kun je een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken en proeven van de lokale keuken.

Hotel in Istanbul

Als je op zoek bent naar de beste wijk om een hotel te boeken, dan is het centrum van de stad, zoals de wijken Sultanahmet en Beyoglu, de meest logische keuze. Deze wijken liggen dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden en hebben een breed scala aan accommodaties, variërend van budget tot luxe. Het is ook gemakkelijk om vanuit deze wijken naar andere delen van de stad te reizen.

Bezienswaardigheden

Er zijn tal van must-sees in Istanbul die je niet mag missen tijdens een bezoek aan de stad. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Hagia Sophia, een voormalige kerk en moskee die nu een museum is. Het is een van de meest indrukwekkende bouwwerken van de stad en de architectuur is adembenemend. Het Topkapi-paleis was ooit de residentie van de sultans van het Ottomaanse rijk en is nu een museum dat een kijkje biedt in het leven van de Ottomaanse heersers. De Blauwe Moskee is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Istanbul en heeft zijn naam te danken aan de blauwe tegels die het interieur bedekken. Andere must-sees zijn de Grand Bazaar, de Galatatoren en de Basilica Cisterne.

Restaurants en horeca

Als het gaat om eten, is Istanbul een paradijs voor fijnproevers. De Turkse keuken is een mix van mediterrane, Midden-Oosterse en Centraal-Aziatische invloeden en heeft veel te bieden. Enkele van de beste restaurants in Istanbul zijn Karaköy Lokantası, een restaurant dat traditionele Turkse gerechten serveert met een moderne twist, Nusr-Et, bekend om zijn steaks en vleesgerechten, en Ciya Sofrası, waar je traditionele gerechten uit verschillende regio’s van Turkije kunt proberen.

In het kort, Istanbul is een stad vol geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes. Het is de perfecte bestemming voor een weekendje weg en biedt tal van must-sees, van de Hagia Sophia tot het Topkapi-paleis en de Blauwe Moskee. Als je van lekker eten houdt, dan is Istanbul ook een geweldige plek om te bezoeken, met veel restaurants die traditionele Turkse gerechten serveren met een moderne twist.



Als je kiest voor een van onze stedenreizen naar Istanbul, bezoek dan ook eens een hamam. Dit is een Turks badhuis, waar je tijdens een stoombad heerlijk kunt ontspannen. Er zijn een paar prachtige, traditionele badhuizen waar ze volledig gewend zijn aan buitenlandse toeristen, bijvoorbeeld in de oude wijk Sultanahmet. Hier zijn ook veel oude bezienswaardigheden te bezichtigen. Hou er wel rekening mee dat er in de hamams gescheiden ruimten zijn voor mannen en vrouwen.

Op onze pagina ‘stedenreizen’ hebben we de bekendste aanbieders van stedenreizen voor je bij elkaar gezet. Dit maakt het zoeken naar stedenreizen Istanbul een stuk eenvoudiger. Wil je alleen een vliegtuigticket of een hotel naar Istanbul boeken, kijk dan ook even op onze pagina ‘vliegtickets’ en ‘hotels’.