Wintersport chalets

Generic placeholder image

De meeste wintersporters hebben een specifieke voorkeur voor de accommodatie waarin ze verblijven. De een wil het liefst in een appartement, de ander in een hotel en weer een ander in een chalet. Bij de echte wintersportgebieden horen natuurlijk vooral de bekende wintersport chalets.
Een chalet is een karakteristieke alpenwoning, die je vooral in Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland of Frankrijk tegenkomt. De onderkant van het chalet is meestal van steen, de bovenkant is gewoonlijk opgebouwd uit prachtige houten balken.
Veel chalets hebben mooie balkons, die volgens de traditie in alpenlanden vaak volhangen met plantenbakken vol geraniums. Ook het interieur van een chalet is typisch voor de alpenhuizen: de muren, tafels en stoelen zijn vaak ook van hout en meestal is er ook een gezellige open haard. Wintersport chalets zijn in alle soorten en maten. Soms worden de chalets opgedeeld in sfeervolle appartementen, zodat je ook met twee personen in zo’n leuke vakantiewoning kunt verblijven. Maar als je met je gezin of met een groepje vrienden gaat, is het vaak mogelijk om een privé chalet te huren. Het is het leukst om een wintersport chalet te huren in de buurt van de skipiste. Je kunt dan gemakkelijk vanaf de piste naar je chalet skiën, bijvoorbeeld tussen de middag of aan het eind van de dag. En dan heerlijk in het winterzonnetje op het balkon uitrusten, met een glühwein of een warme kop chocolademelk.
’s Avonds zijn wintersport chalets het gezelligst. Een beetje rozig van het skiën, snowboarden of langlaufen ga je met zijn allen bij de open haard zitten. Of aan de houten tafel genieten van een kaasfondue of een lekkere pasta. Wintersport chalets kun je huren via gespecialiseerde aanbieders van vakantiehuizen, maar ook via de specialisten in wintersportvakanties. We hebben van beide soorten aanbieders een overzichtelijke verzamelpagina gemaakt: ‘vakantiehuisjes’ en ‘wintersport’.

Albufeira, Algarve, Portugal

Bezienswaardigheden


Meer wintersport

...

Wintersport Frankrijk

Lees verder

...

Wintersport Italie

Lees verder

...

Wintersport lastminutes

Lees verder