Weekendje Brussel

Generic placeholder image

Weekendje Brussel

Een weekendje Brussel is een echte aanrader. Want Brussel is de bestemming voor een heerlijk en gevarieerd weekendje weg. Kies een hotel in de buurt van het prachtige centrum, zodat je weekendje weg direct kan beginnen met het ontdekken van Brussel. Op deze pagina kun je hotels boeken in diverse prijsklasse.
Een weekendje weg naar Brussel hoeft zeker niet duur te zijn. Je boekt al een eenvoudig hotel vanaf € 35,- per nacht. Brussels' roem als politiek centrum is alom bekend, maar het zou verkeerd zijn als deze reputatie de indruk zou geven dat de Belgische hoofdstad op een bepaalde manier één - dimensionaal zou zijn. Met haar chique winkel wijken, onvergelijkelijke bieren en schaaldieren en één van de mooiste pleinen in Europa, heeft een weekendje Brussel veel meer te bieden dan dat er vaak beweerd wordt. Breng je eerste ochtend door op het Grand Place. Buiten ontbijten in één van zijn cafés is de ideale manier om door te dringen in de sfeer van deze intrigerende stad. De prachtig bewaarde architectuur dient als een opzienbarende achtergrond voor de drukte, kleur en humor van het alledaagse leven in het centrum van Brussel. Probeer er naartoe te gaan op een zondag, als de anarchische vlooienmarkt hier te vinden is. Het plein geeft een goede indruk van de stad, en het is een ideaal vertrekpunt voor een dagwandeling tijdens je weekendje Brugge. Maak een wandeling door de sjofele maar charismatische Marolles naar het zuiden, waar je de beroemde Manneke Pis zult vinden, een bizarre afbeelding van een jongetje die zijn behoefte doet.

Als je op zoek bent naar iets geheel anders - ga dan naar het noorden. Dit chique gebied combineert indrukwekkende architectuur en grote boulevards met chique boetiekjes en warenhuizen. Al je winkelwensen tijdens je weekendje kunnen worden vervuld in de Galerie Saint Hubert, de Boulevard de Waterloo en de Rue Antoine Dansaert. De hoofdstad is ook het gedeelte dat het meeste van Brussels' reusachtige politieke bureaucratie huisvest - van NATO en EU hoofdkwartieren tot de eigen nationale regering van het land. De politieke bedrijvigheid geeft het gebied een enorm gegons, maar er is hier ook een overvloed aan niet-politieke interesse. Ontdek de meest beroemde stripheld van België, Tintin, in het Komische Strip Centrum in Horta's Art Nouveau gebouw. Ten oosten van de Grand Place vind je het complementaire Oude Kunst Museum en het Moderne Kunst Museum, waarvan de laatste een indrukwekkende reeks van het werk van Magritte bevat. Na een vermoeiende dagwandeling, is er geen betere manier om te ontspannen dan door plaats te nemen in een Brussels schaaldieren restaurant met één van de befaamde bieren van de stad.

Ga tijdens je weekendje weg ook weer terug naar het Grand Place en kijk uit naar de Rue des Bouchers, het meest indrukwekkende gebied met eetgelegenheden van de stad. Maak een keuze uit Lambic, Leffe, Chimay en een groot aantal andere brouwsels voordat je onmogelijke beslissingen probeert te maken over het menu. Wordt het de eenvoudige maar ongeëvenaarde 'moule frites', de verleidelijke garnaal kroketten of het konijn gekookt in gueze - een andere plaatselijke specialiteit? Boek dus snel dat weekendje weg naar Brussel en geniet van deze prachtige stad. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de omgeving van Brussel? Kijk dan op onze vakantiehuisjes pagina.

Klik hier voor: weekendje Antwerpen - weekendje Brugge - weekendje Londen - weekendje Parijs - weekendje Maastricht

Belgie

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Belgie

Bezienswaardigheden


Meer in belgie

...

Weekendje Brugge

Lees verder

...

Weekendjes Ardennen

Lees verder

...

Weekendje Antwerpen

Lees verder

...

Vakantieparken België

Lees verder

...

Vakantiehuisjes in België

Lees verder

...

Vakantiehuisjes in de Ardennen

Lees verder

...

Treinreizen België

Lees verder

...

Treinreizen Antwerpen

Lees verder

...

Hotels in Antwerpen

Lees verder