Weekendje Brugge

Generic placeholder image

Een weekendje Brugge moet je gedaan hebben. Want Brugge is de bestemming voor een heerlijk en gevarieerd weekendje weg. Kies een hotel in de buurt van het prachtige centrum, zodat je weekendje weg direct kan beginnen met het ontdekken van Brugge.

Er wordt vaak naar Brugge verwezen als 'Het Venetië van het Noorden' en je zult begrijpen waarom als je door haar dromerige middeleeuwse straten slentert, wandelt langs de zwanen in de kanalen en het prachtige centrale plein bewondert, Burg geheten. Het is met recht een hele populaire bestemming voor weekendje weg en huisvest een verscheidenheid aan musea en andere interessante bezienswaardigheden. In de dertiende eeuw was Brugge een bloeiende stad, afhankelijk van handel over de rivier voor haar welvaart. Echter, het verzanden van haar rivier en wedijver van Antwerpen bracht een einde aan haar groei. Haar achteruitgang ging snel en was onveranderlijk. Als een gevolg hiervan is de middeleeuwse stad verbazingwekkend goed behouden met talrijke indrukwekkende gebouwen en de originele straatstenen.

Wandel tussen de twee middeleeuwse klokkentorens van de stad door, de Markt en de Burg, terwijl je het stadsslot kunt bewonderen welke gebouwd werd in 1370. Beklim de 366 trappen van de kolossale hoofdklokkentoren voor spectaculaire uitzichten over de daken en slenter dan naar de Basilica van het Heilige Bloed welke ook gelegen is aan het plein. Ontdek de indrukwekkende collectie van middeleeuwse schilderijen in het Groeninge Museum en ga de sfeervolle Onze Lieve Vrouwe Kerk binnen waar je een prachtige Madonna en Kind zult vinden, gebeeldhouwd door de jonge Michelangelo. Het Gruuthuse Museum bezit een indrukwekkende verzameling van middeleeuwse artefacten en het bezoeken van dit museum is een fascinerende manier om de historie van de stad te verkennen. Het veertiende eeuwse Stadhuis Museum vertoont zowel mooie schilderijen als meubilair.
Vergeet niet het relikwieënkastje van St. Ursula bij Hans Memling en de prachtige eikenhouten open haard in het huis van de Oude Griffier op het Burg Plein te bewonderen. Wandel langs de vele kanalen die door de stad lopen en bemerk de sfeer van de religieuze, arme stad van de negentiende eeuw. Brugge huisvest nog steeds een aantal religieuze instellingen voor ongehuwde vrouwen. Je zou hen kunnen herkennen, geheimzinnig en in het zwart gekleed als ze door een toegangspoort sluipen of als ze bidden in één van de vele kerken van de stad.

Als je over één van de smalle paadjes wandelt of als je een melancholisch steegje binnen glipt kun je misschien begrijpen waarom Brugge bekend was als 'Brugge de Stilte'. Het nieuwe gedeelte van de stad is zeker minder somber. De straten rondom de Burg hebben prachtige winkels. Ga op zoek naar mooi Belgisch kant of proef de heerlijke lokale chocolade. Kom dan tot rust in één van de schitterende negentiende eeuwse cafés op het plein en nip van een sterk Belgisch biertje. Op dat moment begrijp je hoe sfeer, historie en plezier samen komen om Brugge één van de meest populaire steden van Europa te maken. Boek dus snel dat weekendje weg naar Brugge en geniet van deze prachtige stad.

Klik hier voor: weekendje Brussel - weekendje Antwerpen - weekendje Londen - weekendje Parijs - weekendje Maastricht

Belgie

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Belgie

Bezienswaardigheden


Meer in belgie

...

Weekendje Brussel

Lees verder