Goedkoop vliegen

Generic placeholder image

Hoe kun jij ook goedkoop vliegen? Simpel door de goedkoopste vliegtickets te boeken. Maar hoe doe je dat? Wij zullen je een aantal “goedkoop vliegen” tips geven.
Belangrijk is in ieder geval om alle vliegticketaanbiedingen in de gaten te houden. Dat kun je doe door op deze pagina de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Het is altijd beter om meerdere vliegticketaanbieders met elkaar te vergelijken omdat deze aanbieders speciale deals sluiten met luchtvaartmaatschappijen. Het kan zelfs zo zijn dat een vliegticketaanbieder de tickets goedkoper kan aanbieden dan de luchtvaartmaatschappij zelf. Om goedkoop te kunnen vliegen moet je naast prijzen vergelijken ook tijdig boeken. Lastminute vliegticket aanbiedingen komen nauwelijks voor. Juist door minimaal drie maanden voor vertrek je ticket te boeken heb je meer kans op een voordeeltje.

Bij je zoektocht om goedkoop te vliegen kun je het beste een aankomst of vertrek in weekend vermijden. Hetzelfde geldt voor schoolvakantieperiodes en het hoogseizoen. De meest voordelige periodes voor een goedkope vliegticket zijn voor- en naseizoen en doordeweekse dagen. Zelfs het uur van aankomst of vertrek kan van grote invloed zijn op de prijs van je vliegticket. Als je service aan boord van het vliegtuig niet belangrijk vind, dan kun je ook een low cost airline overwegen. Daarbij moet je wel rekening houden met een mogelijke aankomst of vertrek van een regionale luchthaven wat vaak extra reistijd met zich meebrengt.

De volgende low cost airlines vertrekken van uit Nederland: Transavia, Skyeurope, Easyjet, Corendon, Jet2, BMIbaby, SmartWings, Vueling, Snowflake, Arkefly, Ryan Air, Sterling, Blue Air, Thomsonfly, FlyBe, FlyMe, Aer Lingus, FlyDBA, Meridiana en Air Berlin. Het is niet per definitie zo dat low cost airlines altijd voordeliger zijn, integendeel zelfs. Met name de aanbiedingen van grote luchtvaartmaatschappijen zijn vaak zeer interessant. Kortom knoop deze tips goed in de oren en ook jij kunt straks goedkoop vliegen.

Albufeira, Algarve, Portugal

Bezienswaardigheden


Meer vliegtickets

...

Goedkoopste vliegtickets

Lees verder

...

Goedkoopste vluchten

Lees verder

...

Goedkope tickets

Lees verder