Top 10 stranden ter wereld

Generic placeholder image

De wereld is heel wat mooie stranden rijk. van tropisch witte zandstranden tot zwarte lavastranden tot kiezelstranden, ieder strand heeft zijn eigen karakter. Vakantietoko heeft de mooiste stranden op een rijtje gezet!

Copacabana Brazilië

Copacabana wordt vaak beschouwd als beroemdste strand van de wereld. Het strand heeft een lengte van meer dan 4,5 km recht voor het Rio de Janeiro. Het landschap is adembenemend aangezien de graniet rotsen de toegang tot de baai omringen. De stad biedt vele mogelijkheden met winkelcentra, bioscopen, juweliers, vele restaurants en nightclubs. Het zomerseizoen loopt vanaf December tot aan Februari met een temperatuur tussen de 25 en 35 graden. Aan het strand ligt een promenade. Hier wordt veel hardgelopen, geflaneerd en beach tennis gespeeld.

Kortom Copacabana is de ideale bestemming voor een strandvakantie.

Boracay Filipijnen

Boracay is een klein eiland op de Filipijnen en een van de bij Nederlanders minder bekende bestemmingen voor een strandvakantie. Het ligt zo'n 2 km van de noordwest kust van Panay en behoort tot de gemeente Malay. Als gevolg van de vele witte stranden op het eiland is Boracay een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de Filipijnen. Het water is hier ondiep, en het zand is helderder en fijner dan de meeste stranden in de archipel. Met meer dan 350 stranden kunt u zeker vinden wat u zoekt. Boracay biedt daarnaast ook vele restaurants, pubs, en nightclubs die doorgaan tot diep in de ochtend.

Boracay Filipijnen eindigt op nummer 2 van de mooiste bestemmingen voor een strandvakantie ter wereld.

Waikiki Hawaii

Waikiki in Hawaii is een van de beroemdste stranden van de wereld. Waikiki ligt op het Eiland Oahu en er heerst een relaxte en ontspannen sfeer, aangezien de toeristen vanuit de wereld zich bij de beroemdheden aansluiten. De beste tijd Waikiki te bezoeken is vanaf half december tot het einde van Maart. Toch is het ook de rest van het jaar prima vertoeven op Hawaii. De temperaturen in de zomer liggen rond de 30 graden Celsius.

Waikiki beach is geëindigd als derde beste bestemming voor uw strandvakantie ter wereld!

Goldcoast Australie

Miljoenen surfers reizen jaarlijks af naar de Goldcoast in Australie. Dit strand is heerlijk om te surfen, te zwemmen, te surfen en natuurlijk om nog meer te surfen. Naast het strand, kunnen de bezoekers talrijke themaparken evenals zoals Movieworld en Seaworld bezoeken. Als dat u niet vermoeid maakt, dan zijn er nog vele discotheken, clubs, barretjes, restaurants en een casino. U zult de meeste bezoekers aan de Goldcoast tussen December en Februari vinden. Dit is ook de tijd dat de heetste temperaturen worden gemeten. Vergeet uw zonnebrand niet!

Goldcoast Australië eindigt op nummer 4 van de meest populaire bestemmingen voor een strandvakantie ter wereld.

Negril Jamaica

Negril in Jamaica is eigenlijk het hele jaar door een verrassend mooi strand. Jamaica is een land wat vaak gespaard wordt in het orkaanseizoen in oktober. Toch kan het er deze periode wel behoorlijk waaien. Het strand van Negril biedt 11 kilometer hemels wit zand, restaurants langs de kust, en een Jamaicaanse relaxedheid. U zult het niet leuk vinden weer naar huis te gaan. Het de zomerseizoen van Jamaica is voor sommige toeristen misschien interessanter aangezien het strand niet afgeladen vol is en de hoteltarieven 30% lager zijn dan in de winter.

Negril Jamaica eindigt op nummer 5 van de meest populaire bestemmingen voor een strandvakantie ter wereld.

Natadola Fiji

Het klimaat van Fiji is vrij warm maar bereikt nooit uitersten. Het strand van Natadola is gelegen op het hoofdeiland van Fiji Viti Levu, en is daar het mooiste wit-zandstrand. Natadola biedt natuurlijke schoonheid, evenals vele sportieve activiteiten, zoals snorkelen en paardrijden. Als u van mild en droog weer houdt, dan kunt u het beste naar het strand gaan tussen Mei en Oktober, terwijl de warme en vochtig-weerzoekers vanaf November aan April Natadola zouden moeten bezoeken.

Natadola Fiji eindigt op nummer 6 van de mooiste bestemmingen voor een strandvakantie ter wereld.

Cancun Mexico

Stranden, stranden en nog meer stranden. Cancun biedt alles voor iedereen: luxe accommodaties en nonstop partying (vooral in Februari en Maart, wanneer de Universiteiten uit Cancun feest vieren). Het dorp langs de kust van Yucatan is een groot feest in deze periode. In cancun levert de zon de Azteekse Goden minstens 250 dagen van zonneschijn. De siesta en de zon zorgen voor een zeer relaxte vakantie. Wilt u voordelig naar Mexico dan raden wij u aan later in de zomer naar Cancun te gaan. In september en oktober kan het er echter wel regelmatig zwaar onweren. Cancun Mexico eindigt op nummer 7 van de meest populaire bestemmingen voor een strandvakantie ter wereld.

South Beach Florida

South Beach in Florida is een zeer populair strand bij de Amerikanen. Terwijl het strand zelf duidelijk groot is, heeft South Beach meer weg van een sociale ervaring dan een rustig dagje zonnebaden. Een hoogtepunt is South Beach tussen November en April, wanneer de rest van het continent koud is en het hier aangenaam vertoeven is.

South Beach Florida eindigt op nummer 8 van de meest populaire bestemmingen voor een strandvakantie ter wereld.

Phi Phi Thailand

Bezoek je Thailand, vergeet Phi Phi dan niet! Het is verstandig vooraf te boeken om het beste hoteltarief te krijgen. Phi Phi heeft twee eilanden. Het grotere Phi Ko Phi heeft vele vakantiehuizen en diverse fijne restaurants. Het is vrij druk van November tot Januari omdat het dan het beste weer is, het water lekker warm is, en de lucht het droogst is. Globaal is het weer ook fijn tijdens het regenachtige seizoen, behalve het feit dat de vochtigheid u zal doen laten zweten.

Phi Phi Thailand eindigt op nummer 9 van de mooiste bestemmingen voor een strandvakantie ter wereld.

Tenerife Canarische Eilanden

Een van de bekendste Europese bestemmingen voor een strandvakantie is toch wel Tenerife. Dit Canarische eiland ligt zeer dicht bij de evenaar waardoor het de bezoekers het hele jaar een stabiel weertype aanbiedt. Tenerife is het grootste eiland in de Archipel van Canarische Eilanden (de Eilanden maken deel uit van Spanje). Er zijn kunstmatige ertsaderbunkers die stranden maken. Het weer is dichtbij perfect, van 20 graden Celsius tot 25 graden Celsius, met watertemperaturen die zich van tussen de 19 en 22 graden. Indrukwekkend is dat Tenerife jaarlijks minder dan 30 dagen regen heeft. Vermijd een strandvakantie naar Tenerife als u niet van de massa's houdt!

Tenerife eindigt op nummer 10 van de mooiste bestemmingen voor een strandvakantie ter wereld.

Albufeira, Algarve, Portugal

Bezienswaardigheden