Stedenreizen Wenen

Generic placeholder image

Zoek je een leuke bestemming voor je stedentrip? Kies dan eens voor stedenreizen Wenen. Wenen is een prachtige stad, die vooral bekend is vanwege zijn reputatie op het gebied van opera’s, kunst en klassieke muziek.
Hier komt ook het beroemde Wiener Philharmoniker orkest vandaan. Maar deze Oostenrijkse hoofdstad biedt naast allerlei bijzondere concerten nog zoveel meer. Er zijn veel indrukwekkende gebouwen, mooie parken en heel veel gezellige cafés en restaurants. Bekende highlights van Wenen zijn natuurlijk het Praterpark, waar je heerlijk kunt wandelen en relaxen, en de Stefansdom. In één van de zes luchtafweerbunkers uit de Tweede Wereldoorlog is tegenwoordig het Haus des Meeres (Huis van de Zee) gevestigd, een groot aquarium. Dit is ook leuk voor een bezoek, vooral als je met de kinderen naar Wenen gaat. Wie van paarden en show houdt, moet zeker de Spaanse Rijschool bezoeken. Hier kun je zien hoe de sierlijk witte Lipizzaner dressuurpaarden bereden worden, een unieke belevenis. Je moet wel van tevoren reserveren, want de shows zijn erg gewild. Veel mensen kennen Wenen natuurlijk ook van de Wiener Snitzel. Wil je eens een echte snitzel proeven, kies dan voor Figlmüller. Dit is het beroemdste snitzelrestaurant van Wenen, al zijn er nog veel meer goede restaurants die deze specialiteit op het menu hebben staan.
Maar Wenen is ook trendy en hip! Een voorbeeld daarvan is Café Möbel, dat vol staat met meubels die zijn ontworpen door jonge designers. Ook vind je veel leuke kroegen in de ‘Bermudadriehoek’, in de oude Joodse wijk en zijn er veel modieuze designwinkeltjes. Ben je echt een shopfanaat? Hou er dan wel rekening mee dat veel winkels op zaterdag vroeger dichtgaan. Maar dan heb je wel weer alle tijd om van alle bezienswaardigheden van Wenen te genieten of een rondvaart over de Donau te maken. Kortom, het is goed om vooraf te bekijken wat je allemaal wilt doen en zien, zodat je een beetje kunt plannen en dan niets hoeft te missen.
De stedenreizen Wenen worden aangeboden met verschillende soorten vervoer: per vliegtuig, per bus of met je eigen auto. Kijk hier voor hier voor alle gespecialiseerde aanbieders bij elkaar en kun je eenvoudig een selectie maken voor stedenreizen Wenen. Kijk ook even bij de leuke arrangementen die deze touroperators hebben samengesteld. Wil je liever een volledig eigen invulling aan je stedentrip naar Wenen geven, bijvoorbeeld door een los hotel en een losse vlucht te boeken? Dat kan natuurlijk ook! Kijk hiervoor op onze pagina’s ‘hotels’ of ‘vliegtickets’.

Oostenrijk

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Oostenrijk

Bezienswaardigheden


Meer in oostenrijk

...

Wintersport Oostenrijk

Lees verder