Stedenreizen Rome

Generic placeholder image

Alle wegen leiden naar Rome! Eén van die wegen is om een keuze te maken uit het ruime aanbod van stedenreizen Rome! Want deze indrukwekkende stad moet zien en beleven.
De vroegere hoofdstad van het oude Romeinse rijk is één groot openluchtmuseum, met allerlei bijzondere overblijfselen uit die tijd. Zoals het Colosseum, waar groot ‘stadion’ waar alle Romeinse evenementen plaatsvonden, zoals de beruchte leeuwengevechten. Maar ook het Pantheon, een koepelvorming gebouw dat dienst doet als kapel. Er zijn in Rome nog veel meer prachtige beziens¬waardigheden, zoals de beroemde Trevifontijn en het Castel Sant’Angelo (de Engelenburcht). Vanuit dit kasteel heb je een mooi uitzicht over de stad en dit maakt de klim er naartoe meer dan waard. Natuurlijk kun je ook kiezen voor stedenreizen Rome vanwege het Vaticaan, het Sint-Pietersplein en de Sint-Pietersbasiliek. Hier bevindt zich namelijk het centrum van de katholieke kerk. Je kunt eigenlijk niet naar Rome gaan zonder ook het mooie Sint-Pietersplein en de enorme kerk te bezoeken. In deze kerk staan ook veel beroemde beeldhouwwerken, waaronder de wereldberoemde Pietà van Michelangelo. Een ander kunstwerk van Michelangelo bevindt zich in de Sixtijnse Kapel. De kunstenaar maakte in deze kapel prachtige plafond- en muurschilderingen. De hele achterwand is door hem beschilderd met een afbeelding van Het Laatste Oordeel.
Kies je voor stedenreizen Rome, dan kun je kiezen voor verschillende soorten vervoer. Voor een kort verblijf is het vliegtuig het gemakkelijkst en het snelst. Zo hou je meer tijd over voor de stad zelf en bovendien worden er veel voordelige vluchten naar Rome aangeboden, dus voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Bij een langere vakantie kun je behalve het vliegtuig natuurlijk ook de auto nemen en zelf je reistempo bepalen. Ook worden er regelmatig allerlei citytrips per bus naar Rome aangeboden. We hebben op onze pagina ‘stedenreizen’ een overzicht geplaatst van alle reisaanbieders die gespecialiseerd zijn in stedenreizen. Bij deze touroperators kun je heel eenvoudig een selectie maken voor stedenreizen Rome. Wil je alleen een vlucht boeken, of een hotel? Kijk dan ook even op onze pagina ‘vliegtickets’ of ‘hotels’. Voor een korte vakantie naar Rome kijk je bij onze weekend aanbiedingen.

Italie

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Italie

Bezienswaardigheden


Meer in italie

...

Vakantiehuisjes in Italië

Lees verder

...

Wintersport Italie

Lees verder