Stedenreizen Praag

Generic placeholder image

Wil je eens een bijzondere stad zien? Kies dan eens voor één van die mooie stedenreizen Praag die je kunt boeken op onze pagina 'stedenreizen'. Want Praag is prachtig!
Deze Tsjechische hoofdstad, die op heuvels is gebouwd, heeft prachtige oude monumenten, zoals de Praagse burcht op de heuvel aan de westzijde van de rivier de Moldau. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Of het oude raadhuis, met zijn astronomische uurwerk. Geen wonder dat veel mensen kiezen voor stedenreizen Praag! Maar er zijn nog veel meer mooie bezienswaardigheden, waaronder de bekende Karelsbrug. Deze prachtige oude brug staat vol met stalletjes van kunstenaars en handelaren.
De bekendste musea van Praag zijn het Nationaal Museum, het Joods Museum en het Mucha Museum. Erg leuk voor een bezoek is het Gouden Straatje. Dit is een kleine straat binnen de burcht en hij heet zo omdat er ooit alchemisten zouden hebben gewoond die goud konden maken. Franz Kafka woonde hier gedurende twee maanden in het huisje op nummer 22 en in de etalage liggen allerlei vertalingen van zijn werk. De straat staat vol met allerlei pittoreske huisjes, waarin tegenwoordig allemaal leuke souvenirwinkeltjes te vinden zijn. Ook zijn er in een paar huisjes enkele musea gevestigd, onder meer een museum met allerlei harnassen en middeleeuwse wapens.
Als je een mooi uitzicht over de stad wilt hebben, moet je beslist ook naar de Petrin-heuvel gaan. Op deze heuvel staat een uitzichttoren die een beetje op de Eiffeltoren lijkt. Als je vanuit de stad naar de toren wilt lopen, moet je 299 treden beklimmen, maar gelukkig kun je ook de kabelbaan nemen. Er zijn ook veel mooie cafés in Praag, zoals Café U Fleků: dit café brouwt zijn eigen bier, dat uitsluitend hier wordt geschonken. Praag is ook een stad waar nog veel mooie Jugendstil-invloeden te zien zijn, vooral in de oude joodse wijk.

Voor het uitzoeken van stedenreizen Praag kun je terecht op onze pagina 'stedenreizen'. Hier staan alle aanbieders van stedentrips overzichtelijk bij elkaar. Wil je liever zelf je reis samenstellen door een goedkoop hotel in Praag te boeken en een losse vlucht te boeken, kijk dan ook even op onze pagina's 'hotels' en 'vliegtickets'.

Tsjechie

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Tsjechie

Bezienswaardigheden