Stedenreizen Lissabon

Generic placeholder image

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is een geweldige stad voor een stedentrip. Het is een stad die je goed te voet kunt verkennen en door de vele heuvels heb je vaak mooie uitzichten over de stad.
Maar er zijn meer manieren om je te verplaatsen, zoals per tram. Want door Alfama, een oude volkswijk met allerlei steegjes, steile straatjes en trappen, kun je opstappen op tramlijn 28. Op deze route rijden nog oude tramstellen en het is erg leuk om hierin een ritje door de wijk maken. In deze wijk staat trouwens ook de bekendste en oudste kathedraal van de stad.
Stedenreizen Lissabon zijn erg populair vanwege het enorme aanbod aan cultureel erfgoed dat de stad te bieden heeft. Er zijn prachtige gebouwen en veel pleinen. Op de grootste heuvel van Lissabon staat het Castelo De São Jorge en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Dit kasteel kun je ook met tramlijn 28 bereiken. De relaxte sfeer in Lissabon is net even anders dan in andere Europese steden. Natuurlijk zijn stedenreizen Lissabon ook onlosmakelijk verbonden met de 'fado'. Dit is het melancholische levenslied van Portugal en de fado kun je in veel cafeetjes in Lissabon horen.
Door de stad loopt ook een rivier, de Taag. Het stadscentrum van Lissabon heet de Baixa, oftewel de 'benedenstad'. Hier zijn ook leuke winkeltjes te vinden. De meeste uitgaansgelegenheden en restaurants bevinden zich echter in de dertig meter hoger gelegen wijk Bairro Alto. Je kunt hier ook komen met een prachtige oude metalen lift, de Elevador de Santa Justa. Deze neogotische lift is ontworpen door een leerling van Eiffel en dat is te zien.
In Lissabon staat ook het belangrijkste kunstmuseum van Portugal, het Museu Nacional de Arte Antiga. Dit is zeker een bezoek waard. Een paar kilometer ten oosten van het oude centrum ligt het Parque das Nações, met een aquarium, een winkelcentrum en een kabelbaan. Vlakbij dit park ligt ook de nieuwe twaalf kilometer lange Vasco da Gama-brug. Een ander mooi park is het Parque Eduardo VII, met de 'Estufas', een prachtig kassencomplex. Hier kun je niet alleen mooie planten zien, maar ook flamingo's, dwergpapegaaien en pauwen.

Je kunt stedenreizen Lissabon boeken per vliegtuig of je kunt met eigen vervoer gaan. Het hele jaar door is Lissabon een prachtige stad om te bezoeken, maar als je er in het voorjaar of najaar even tussenuit wilt is dit een van de mooiste steden voor een citytrip. Kijk op onze pagina 'stedenreizen' voor alle gespecialiseerde aanbieders van stedentrips. Hier kun je heel eenvoudig een selectie maken met stedenreizen Lissabon. Als je liever een los hotel en aparte vlucht wilt boeken, kijk dan ook even op onze pagina's 'hotels' en 'vliegtickets'.

Portugal

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Portugal

Bezienswaardigheden


Meer in portugal

...

Zonvakanties Portugal

Lees verder