Stedenreizen Istanbul

Generic placeholder image

Een stedenreis naar Istanbul is bijzonder, want Istanbul is de enige stad ter wereld die gebouwd is op twee continenten. Deze ‘stad van 1001 nacht’ ligt namelijk voor een deel in Europa en voor een deel in Azië.
Daar tussenin ligt de Bosporus, een brede strook water. Het Europese en Aziatische deel worden aan elkaar verbonden door twee bruggen. Tijdens je stedenreizen naar Istanbul kun je genieten van een unieke mix van historische rijkdommen, trendy winkels en leuke restaurants. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zoveel citytrips naar Istanbul worden aangeboden. Belangrijke highligts tijdens een stedenreis naar Istanbul zijn natuurlijk de Haghia Sofia, het Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee, de Grote Bazaar en het Hippodroom. Jongeren gaan vooral naar Taksim, een moderne wijk met veel bioscopen, trendy winkels, restaurants en lokanta’s. Geniet hier van typisch Turkse gerechten, zoals Baklava, meze’s en kebab.
Als je kiest voor een van onze stedenreizen naar Istanbul, bezoek dan ook eens een hamam. Dit is een Turks badhuis, waar je tijdens een stoombad heerlijk kunt ontspannen. Er zijn een paar prachtige, traditionele badhuizen waar ze volledig gewend zijn aan buitenlandse toeristen, bijvoorbeeld in de oude wijk Sultanahmet. Hier zijn ook veel oude bezienswaardigheden te bezichtigen. Hou er wel rekening mee dat er in de hamams gescheiden ruimten zijn voor mannen en vrouwen.
Op onze pagina ‘stedenreizen’ hebben we de bekendste aanbieders van stedenreizen voor je bij elkaar gezet. Dit maakt het zoeken naar stedenreizen Istanbul een stuk eenvoudiger. Wil je alleen een vliegtuigticket of een hotel naar Istanbul boeken, kijk dan ook even op onze pagina ‘vliegtickets’ en 'hotels'.

Turkije

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Turkije

Bezienswaardigheden


Meer in turkije

...

Turkije, een land met vele gezichten

Lees verder

...

Zonvakanties Turkije

Lees verder