Valencia

Generic placeholder image

Niet alleen is Valencia de derde grootste stad van Spanje, je kan er tijdens je vakantie of een citytrip ook een hoop interessante bezienswaardigheden ontdekken. Je kunt er zowel wandelen door de smalle steegjes van de historische binnenstad als je ogen uitkijken op de moderne architectuur van het grote stadsproject “Stad van kunst en wetenschap”.
Valencia is rijk aan historische gebouwen. Velen ervan kregen een interessante hedendaagse functie. Almudin werd in de 14de eeuw gebouwd om graan op te slaan, nu gaan er vooral tentoonstellingen door van Arabische kunst. In de inkomhal verwijzen grote muurschilderingen naar de vroegere activiteiten. Shopaholics zullen zeker ook het interieur waarderen van de Mercado de Colon, een markthal die in 1914 gebouwd werd door een leerling van Gaudi. Nu brengen hier vooral boetieks hun waren aan de vrouw en de man.
De boeken van enkele bibliotheken kregen ook een fraaie historische woonst. De openbare stadsbibliotheek is ondergebracht in El Monasterio de San Miguel de los Reyes, een voormalig klooster in renaissancestijl. Ook het oudste gebouw van de universiteit, La Nau, is nu in gebruik als bibliotheek en er gaan ook tentoonstellingen door.
Het gebouwencomplex Conjunto Catedralicio omvat behalve de kathedraal ook een toren en een basiliek. De kathedraal dateert uit de 13de eeuw maar werd meermaals verbouwd en gerestaureerd. Belangrijk is de aanwezigheid van 2 werken van Goya. Loop ook eens langs La Lonja, een van de belangrijkste gotische gebouwen in privé-handen.
“Ciudad de las Artes y las Ciencias”, is een nieuw en groots project op vlak van architectuur, kunst en wetenschap. Dit project omvat een modern operagebouw, een museum voor wetenschap en technologie, een oceanografisch park en een bioscoop waarin zowel lasershows als Imax-films getoond worden, maar die ook dienst doet als planetarium.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Ronda

Lees verder

...

Tenerife

Lees verder

...

Tossa de Mar

Lees verder