Tossa de Mar

Generic placeholder image

Tossa de Mar kan met meer bezienswaardigheden uitpakken dan haar buurgemeente Lloret de Mar. Vooral in de middeleeuwen had deze stad een groter belang. Het waren evenwel de Romeinen die aan de basis liggen van de stad. Van hen zijn enkele fraaie mozaïeken bewaard en de resten van een villa.
Tussen de 3 vestingtorens en de omwalling die nog overeind staan rond het oude centrum bleef wat van de middeleeuwse sfeer bewaard. Hier ontdek je ook wat er nog rest van de gotische kerk en gouverneurswoning uit de 14de eeuw.
De mooie kust in Tossa de Mar maakte ook indruk op tal van kunstenaars. Sommigen onder hen verbleef hier enige tijd. Een aantal van de kunstwerken die ze hier maakten zijn te bewonderen in het Palau del Batte, dat functioneert als stedelijk museum en in het nieuwere stadsgedeelte ligt. De meest bekende artiest die hier resideerde was Marc Chagall, die de naam “Blauw Paradijs” bedacht voor het oude stadscentrum. Hij zou wellicht vreemd opkijken bij het zicht op de talrijke hotels en appartementsgebouwen die nu het uitzicht bepalen van Villa Nova, het nieuwe stadsgedeelte dat zich vooral langs de kust uitstrekt. En dan hebben we het nog niet over de talloze shops en restaurants die drommen toeristen trekken.
Een excursie die nogal eens gemaakt wordt vanuit Tossa de Mar is deze naar Sant Grau. Sportievelingen trekken zelfs met de fiets naar dit kerkje dat een 15-tal kilometer buiten de stad ligt. Dit neogotische tempeltje staat in verband met de legende van de heilige Grau d’Aquilla die hier leefde rond de 9de eeuw.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Ronda

Lees verder