Tenerife

Generic placeholder image

Ongewild speelt de hoge, slapende vulkaan Teide een grote rol voor het toerisme op Tenerife. De imposante aanwezigheid van de vulkaan is niet alleen een dringende uitnodiging om haar flanken te verkennen, daarnaast zorgt ze er ook voor dat het eiland opgedeeld wordt in 2 klimaatzones. In het groene en meer vochtige noorden is Santa Cruz de Tenerife, tevens de hoofdstad, de belangrijkste attractiepool. Op het zuidelijke, warmere en drogere eilandgedeelte ligt het toeristische zwaartepunt in Los Cristianos.
Tijdens een vliegvakantie op Tenerife kan je niet weerstaan aan de uitnodiging om de Teide te beklimmen; je kan trouwens te voet naar de krater. Houdt op de heen- of de terugweg zeker even halt in het bezoekerscentrum El Portillo, waar je wat opsteekt over de vulkaan zelf en over de natuur op haar flanken. Tussen vulkaan en ander vertier maak je best ook wat tijd vrij om te gaan proeven in Icod de los Vinos, het wijndorp bij uitstek.
Santa Cruz de la Tenerife beschikt over twee interessante musea. Het ene gewijd aan de schone kunsten, het andere aan het samenspel tussen natuur en mens. De meeste toeristen komen wellicht naar hier omdat dit de shoppingstad bij uitstek is op het eiland. Naar Puerto de la Cruz, eveneens in het noorden, ga je omwille van zijn mooie gebouwen. In de nabijheid vind je zowel een botanische tuin als een belangrijke dierentuin (Loro Parque).
Los Cristianos, de belangrijkste stad op de zuidelijke, warmere helft van Tenerife, oogt Spaans. Ooit was dit een vulkanische woestijn, maar de veelvuldige aanwezigheid van de zon kon borg staan voor een constante aanvoer van toeristen en dus werd er vooral voor hen een stad aangelegd. Deze vakantiegangers treffen er nu een ruime keuze van hotels, restaurants en bars. Playa de las Americas, met zijn vele stranden, lag in de nabijheid en vormt inmiddels een geheel met de stad, al ziet het er hier een stuk minder Spaans uit.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Ronda

Lees verder

...

Tossa de Mar

Lees verder