Tarragona

Generic placeholder image

NaBarcelona is Taragona de grootste stad van de autonome regio Catalonië. Natuurlijk wisten de Romeinen dat niet toen ze hier ongeveer 2200 jaar geleden arriveerden en een belangrijk legerkamp vestigden. Die beslissing van de Romeinen is nog steeds zichtbaar in en rond de stad. Er zijn talloze vondsten uit die periode, waarvan de belangrijkste zijn: een amfitheater, een Romeins circus en een aquaduct. Bij het circus is er een museum, maar elders in de stad is er ook nog een archeologisch museum dat een breder beeld schetst. Om het aquaduct te zien moet je een drietal kilometer buiten de stad: kijk uit naar El Puente del Diablo (de Duivelsbrug), die zowat 200 m lang is en tot in de middeleeuwen water naar de stad bracht. Op het hoogtepunt van de Romeinse bezetting telde de stad ongeveer dertigduizend inwoners.
Aan de kathedraal van Santa Maria merk je nog dat ze een Romaanse oorsprong had, later overheerste de gotiek. Slechts enkele minuten verder staat het gebouw waar de Regionale Raad van Tarragona vergadert; in de middeleeuwen was dit een hospitaal. De oorspronkelijke voorgevel van het gebouw uit de 12de eeuw is reeds geruime tijd verdwenen, maar er resten andere onderdelen. Van een totaal andere structuur en oorsprong, maar ook opvallend mooi, is het modernistische marktgebouw, dat ongeveer een eeuw geleden vorm kreeg.
Op “El Balco del Mediterrani” (het balkon van de Middellandse Zee) heb je niet alleen een schitterend uitzicht over de zee, maar ook over de stad en de haven. Om deze plek te bereiken wandel je gewoon tot het einde van de Rambla Nova. Deze boulevard en de aanpalende straten bieden trouwens ook veel shoppingplezier. Om het helemaal mooi te maken: aan het begin van deze Rambla Nova ligt het drukke Plaça Imperial Tarroco, de plaats bij uitstek om uitgebreid te shoppen.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Ronda

Lees verder

...

Tenerife

Lees verder

...

Tossa de Mar

Lees verder