Stranden Balearen

Generic placeholder image

Alle drie de grote eilanden van de Balearen beschikken over prachtige standen. OpIbiza krijg je als extraatje de vele discotheken er bij, terwijl een belangrijk pluspunt opMenorca de relatieve rust is. Mallorca houdt op vlak van drukte het midden tussen beide vorige.
De beste stranden, overwegend goudgeel van kleur, vanMallorca zijn te vinden in het noorden en het noordoosten van het eiland, maar je moet ook Badia de Palma eens aandoen. Meestal zijn er daar goede voorzieningen, inbegrepen mogelijkheden voor watersporten en een ruime keuze aan bars en restaurants.
Het grootste strand van Menorca, ongeveer twee kilometer lang, zou dat van Playa de Son Bou zijn. De kleinere stranden liggen overwegend langs de noordelijke en zuidelijke kust van het eiland. Een leuke bijkomstigheid is dat ze vaak in baaien liggen en dus goed beschermd zijn.
Ook opIbiza liggen de mooiste stranden vaak aan de noordkust. Meestal is het zand goudgeel van kleur, maar het durft ook wel eens bleker worden, tot bijna wit. Een van de meest befaamde stranden is dat van Xarracca. Op diverse stranden kan je snorkelen, surfen, waterfietsen en nog andere watersporten beoefenen.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Balearen

Lees verder

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa Almeria

Lees verder

...

Costa Blanca

Lees verder

...

Costa Brava

Lees verder

...

Costa de la Luz

Lees verder

...

Costa del Sol

Lees verder