Ronda

Generic placeholder image

Witte dorpen zijn er meerdere in Andalusië, maar Ronda moet zowat het bekendste witte stadje zijn. Het mooiste deel van de stad is het Moorse, dat je betreedt via de Puerte de Almocabar met haar boog in hoefijzervorm. Je ontdekt hier een kleine, oude minaret en een kerk
Een stadje met een dergelijke bijzondere ligging was vooral via gemakkelijk te verdedigen bruggen bereikbaar. De oudste brug, de Puente Romano werd door de Arabieren gebouwd op de fundamenten van een vroegere Romeinse brug, vandaar dat ze soms ook Puente Arabe genoemd wordt. Aan de oostelijke kant van Ronda staat de Puente Viejo, die uit de 16de eeuw dateert. Om haar te bereiken moet je flink wat steile haarspeldbochten overwinnen. De bouw van de Puente Nuevo (nieuwe brug) werd aangevat in het midden van de 18de eeuw. De kamer onder de centrale boog deed onder meer dienst als wachthuis, gevangenis en martelkamer.
Een van de oudste stierenarena’s van Spanje is de Plaza de Toros, die werd voltooid in 1785. Net naast deze arena ligt La Alameda, een mooi park met veel schaduwrijke bomen en ene prachtig uitzicht.
Niet te versmaden in het Museo del Vino met bijhorend een wijnproeverij. Je leert hier onder andere over wijn in de islamitische periode en over de lokale druivenrassen en wijnen. Vergeet ook niet door de Calle la Bolla te wandelen, de belangrijkste winkelstraat van de stad.
In de wijde omgeving van Ronda liggen meerdere natuurparken. De naam van de ongerepte Sierra de las Nieves verwijst naar de sneeuw die hier ’s winters valt. In de Sierra de Grazalema is het vooral in mei, wanneer de wilde bloemen volop bloeien, heerlijk wandelen en fietsen.Los Alcornocales is een uitgestrekt bosgebied met bijzonder veel eiken. Van een welbepaald type eik, de Quercus suber, wordt de schors gebruikt om kurk te maken.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder