Menorca

Generic placeholder image

Menorca is zonder twijfel het meest rustige van de grotere eilanden van de Balearen. Die rust vind je overal terug: geen al te drukke stranden, steden die niet al te groot en bovendien mooi zijn, een landschap dat kalmte en rust uitstraalt, prehistorische resten en eeuwenoude in rotsen uitgehouwen woningen die getuigen van tijden dat het er veel rustiger aan toe ging.
Tijdens een vliegvakantie op Menorca kan je twee ongeveer even grote steden aandoen, Mao en Ciutadella, die allebei ongeveer twintigduizend inwoners tellen. Beide zijn goed voorzien van mooie gebouwen, aangename pleinen, voldoende restaurants en bars. Mao beschikt bovendien over een jachthaven waar nogal wat luxueuze pleziervaartuigen aanmeren. Zelfs in het hoogseizoen is er geen overdreven drukte in de steden en in de typische dorpen is het al helemaal rustig.
Menorca telt bijna evenveel stranden alsMallorca enIbiza samen. De reden dat het hier minder druk is zit in het feit dat het eiland grotendeels vrij is van het massatoerisme dat elders op deBalearen hoogtij viert. Vooralsnog slaagt Menorca er goed in om haar karakter van zonnig vakantieoord voor families goed te vrijwaren.
Zoals hoger reeds geschreven, ook het landschap op Menorca straalt kalmte en rust uit. Verwacht hier geen brutale overgangen van akkerland naar rotsen en dan weer naar ravijnen. Hier zijn de overgangen in het landschap eerder geleidelijk: zacht golvende heuvels met akkers gaan over in een landschap met pijnbomen, waarin eventuele grotten en ravijnen netjes verborgen lijken.
De rust die het eiland biedt uit zich ook in de levensstijl van de bewoners: eerder ongehaast en nog met aandacht voor tradities. Verwacht hier dus geen lawaaierige disco’s waar de laatste bezoekers buiten strompelen als de zon weer volop schijnt.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Montserrat

Lees verder

...

Ronda

Lees verder

...

Tarragona

Lees verder