Mallorca

Generic placeholder image

Het eiland Mallorca heeft meer te bieden dan alleen maar stranden waar de zon volop schijnt en vakantiedorpen waar je nog verder kan genieten. Er zijn de vele bezienswaardigheden met nadruk op cultuur, maar er is ook de landbouw die flink wat lekkers te bieden heeft. Ook de natuur draagt hier steentje bij tot het vakantiegenot. Een bezoek aan een van de vele druipsteengrotten bijvoorbeeld is niet alleen een verkoelende maar vooral ook een ervaring die een aparte indruk nalaat.
Onder de vele bezienswaardigheden die het eiland te bieden heeft is er eentje dat er torenhoog bovenuit steekt: de manier waarop Gaudi ongeveer een eeuw geleden de 14de eeuwse kathedraal van Palma de Mallorca onder handen nam. Daarnaast beschikt de hoofdstad van dit vakantieoord over een tiental musea, waarbij dat gewijd aan de werken van Miro er tussenuit springt.
Wanneer je het strand buiten beschouwing laat is de Passeig d’es Born, dat het midden houdt tussen een plein en een boulevard, eveneens gelegen in de hoofdstad, een van de aangenaamste plekken van het hele eiland. Restaurants, bars, terrasjes en aanverwante, ze lijken je allemaal uitnodigend toe te lachen.
De belangrijkste attractie buiten Palma de Mallorca, maar niet ver er vandaan, zijn de tuinen van Alfabia. Deze fraaie Arabische tuinen bieden behalve veel planten en fonteinen vooral heel veel schaduw. Nog een plek waar Gaudi zijn stempel op drukte is de basiliek het klooster Lluc, waar de Zwarte Madonna vereerd wordt. Gaudi had een eeuw geleden de leiding over de restauraties en dat merk je vandaag nog heel duidelijk.
Mallorca telt diverse druipsteengrotten waar bezoek mogelijk is. Deze van Coves del Drac staan alvast hoog aangeschreven, maar ook de andere zijn een bezoek waard. In de Coves d’es Halms ontdek je een ondergronds meer, terwijl de Coves d’Arta een stalagmiet kan tonen van maar liefst 22 meter.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

Granada

Lees verder

...

La Gomera

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Malaga

Lees verder