Malaga

Generic placeholder image

Malaga heeft een stevige reputatie als stad voor shoppers. Tijdens een vliegvakantie of een citytrip kan je hier je kooplust botvieren. Het is misschien wat moeilijk met al die pakjes onder je armen, maar de stad beschikt ook over uitstekend openbaar vervoer. Bij shopping hoort, net als bij een vakantie trouwens, lekker uit gaan eten of een terrasje doen. Restaurants, bars, tavernes en andere horeca zijn er in overvloed.
De voornaamste twee bezienswaardigheden zijn respectievelijk Arabisch en christelijk. Tegen een helling ligt het Alcazaba, ooit een Moorse burcht. Bijhorend is een archeologisch museum dat de geschiedenis ervan uit de doeken doet. Wanneer je nog hoger klimt op dezelfde berghelling belandt je eerst bij de resten van een Romeins theater en vervolgens bij de ruïnes van het Castillo de Gibralfaro, dat deel uitmaakt van dezelfde verdedigingswerken als het Alcazaba.
Tussen de 16de en de 18de eeuw werd er gewerkt aan de bouw van een kathedraal op de plek waar vroeger de belangrijkste moskee van de stad stond. Een van de opvallendste aspecten van de kerk is de aanwezigheid van 2 orgels uit de 18de eeuw met maar liefst 4000 pijpen. Deze prachtige instrumenten brengen dan ook indrukwekkende klanken voort. Een bouwwerk van een totaal andere aard is La Malaqueta. Deze arena voor stierengevechten werd gebouwd in 1874 en biedt plaats aan ongeveer 15.000 mensen. Je hoeft geen liefhebber van stierengevechten te zijn om oog te hebben voor de structuur van het gebouw.
Malaga is rijk aan historische parken die met elkaar wedijveren in schoonheid, architectuur en originaliteit. De voornaamste zijn deze van Pedro Luis Alonso, Puerta Oscura, San José en La Concepcion. Ook Malaga Park is een aangename plek; het omvat 3 parallelle wandelwegen elk van 800 m lang. Een interessant alternatief is een bezoek aan het Engelse kerkhof, in de 19de eeuw aangelegd als het eerste protestantse kerkhof in Spanje.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Menorca

Lees verder

...

Montserrat

Lees verder

...

Ronda

Lees verder