Lloret de Mar

Generic placeholder image

De badplaats Lloret de Mar heeft wel enkele interessante bezienswaardigheden, maar toch onvoldoende om de grote toeloop van toeristen te verklaren. Veel mensen boeken hun vliegvakantie hier vooral omwille van de talrijke ontspanningsmogelijkheden, bovendien heeft de stad de reputatie niet duur te zijn en er zijn overnachtingsmogelijkheden in alle prijsklassen.
Je kan hier terecht in goktenten en nachtclubs, in dancings en disco’s, in een casino en in bars. Daarnaast is het aanbod aan restaurants zo verscheiden dat iedereen hier wel iets vindt naar zijn smaak. De keuzemogelijkheden inzake sportfaciliteiten, ook voor niet watergebonden sporten, zijn hier bovendien zeer gevarieerd. Even buiten de stad ligt het waterpretpark Waterworld. Dat de stad ideaal gelegen is om excursies te maken naar het binnenland of naar andere badplaatsen speelt natuurlijk ook een rol.
Enkele decennia geleden was Lloret de Mar nog een vissersdorp zonder een uitzonderlijke geschiedenis. Al te veel historische bezienswaardigheden mag je dan ook niet verwachten. Mogelijk waren het de Romeinen die deze gemeenschap stichtten. Zij lieten in ieder geval een graftoren na die weliswaar Toren der Moren heet.
Ook de parochiekerk van Lloret de Mar is een ommetje waard. De betegeling ervan zou aangebracht zijn door Indianen. Als je op de strandboulevard bent, neem dan achteraan eens een kijkje bij de ruïnes van een kasteel uit de 9de eeuw.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Balearen

Lees verder

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa Almeria

Lees verder

...

Costa Blanca

Lees verder

...

Costa Brava

Lees verder

...

Costa de la Luz

Lees verder

...

Costa del Sol

Lees verder