La Palma

Generic placeholder image

Wandelaars beschouwen La Palma als een ideaal eiland om hun vakantie door te brengen en als je het niet zo begrepen hebt op massatoerisme kun je hier ook rustig van het strand genieten. La Palma is het meest groene van de Canarische eilanden; je moet dus in koop nemen dat het voldoende moet regenen opdat het mooie groen zich kan ontwikkelen. De natste periodes vallen in de lente en in de herfst. In de winter is de temperatuur behoorlijk aangenaam om te wandelen.
Voor wie eens stevig wil klimmen is er midden op het eiland een berg van ruim tweeduizend vierhonderd meter. Strandliefhebbers hebben de keuze tussen donkerkleurige stranden met op lava gebaseerd strand of kunstmatige stranden van een lichtere kleur. De stranden zijn niet groot in aantal en eerder beperkt in oppervlakte en dat sluit meteen massatoerisme uit. De meest bekende stranden zijn: Puerto Naos (eerder druk), Los Canrios (mooi, niet toeristisch uitgebuit) en Los Cancajos (aangelegd tussen baaien).
In de hoofdstad, Santa Cruz de la Palma, wonen zo’n twintigduizend mensen of ongeveer 1/5 van de totale eilandbevolking. Als je tijdens je vakantie een iet of wat belangrijke plaats wil aandoen moet je in dit provinciestadje zijn. Er is een Scheepvaartmuseum, wellicht omdat Christoffel Columbus hier aan land ging op zijn eerste tocht naar Amerika. De hoofdstad telt verder enkele mooie gebouwen en wat leuke autovrije straten.
Wandelaars vinden overal wel hun gading, maar het nationaal park van Caldera de Taburiente is toch wel bijzonder. Ga je wandelen in deze rijke natuur, dan moet je weten dat hier verder nauwelijks iets te vinden is: geen eethuisjes, geen drankautomaten en eigenlijk ook geen wegen. Bovendien kan het weer snel omslaan. Een andere topattractie voor wandelaars is de Ruta de los Volcanes, met twee vulkaankraters die gevormd werden in 1949.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Ronda

Lees verder