La Gomera

Generic placeholder image

Het groene La Gomera met zijn tropische plantengroei heeft het niet moeilijk om een ander type toeristen aan te trekken dan de overige eilanden van de groep. Je kan deze bezoekers min of meer in twee categorieën opdelen. Enerzijds zijn er de dagtoeristen die overkomen uit Tenerife, dat met een draagvleugelboot in drie kwartier te bereiken is. Daarnaast zijn er de natuurliefhebbers / wandelaars die er een langere vakantie van maken. De lokale overheid heeft het belang van die wandelende toeristen ingezien en legt geleidelijk enkele nieuwe wandelpaden aan.
Het interessantste stadje is de hoofdstad San Sebastian, waar nog een aantal traditionele huizen te bewonderen zijn. Het meest opvallende gebouw is de Torre del Conde, de toren van de Graaf, uit 1447. Ook Christoffel Columbus zou hier een tijdje gewoond hebben, met name in het Casa de Colon; nu een huis in koloniale stijl.
Schilderachtige dorpjes zijn leuk om aan te doen, maar minstens even mooi is de weg erheen op La Gomera. Je vindt er wel iets om te eten en te drinken en waarschijnlijk ook wel een wandelpad dat verder het binnenland in leidt. De belangrijkste natuurlijke bezienswaardigheid is het Parcque Nacional de Garajonay, dat enkele van de oudste bossen ter wereld telt. In dit bijzondere stukje Werelderfgoed van de Unesco zijn veel wandelingen mogelijk. De meest geschikte plek om te straten is het Informatiecentrum aan de noordzijde van het park. Het eiland beschikt over een aantal ravijnen die te voet bereikbaar zijn.
Landbouw is een belangrijke activiteit op La Gomera. Vaak gebeurt die op terrassen met veelal relatief arme grond. Bananen vormen de voornaamste teelt.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

Granada

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Malaga

Lees verder

...

Menorca

Lees verder