Ibiza

Generic placeholder image

Echt rusten is er niet veel bij tijdens een vliegvakantie op Ibiza. Veel toeristen verdelen hun dagen op dit party-eiland bij uitstek over strand, bar, discotheek en slapen natuurlijk. Anderen hebben ook aandacht voor de mooie plekjes van het eiland en voor de rustigere sfeer in de dorpjes en tussen de akkers en boomgaarden.
Voor al dat vertier is Ibiza-stad de aangewezen plek. Om verwarring tussen de naam van het eiland en de hoofdstad te voorkomen wordt voor deze laatste soms Eivissa gebruikt, de Catalaanse naam. De discotheken liggen buiten de stad. Dichter bij het centrum zijn de wijken waar je kan shoppen en waar de restaurants te vinden zijn. De voornaamste echte bezienswaardigheden zijn de kathedraal, het oude stadscentrum, de versterkingen en de kerk van Santo Domingo. Overal, tot op de luchthaven toe loop je de jongens en meisjes tegen het lijf die je proberen naar de discotheek te lokken waarvoor zij de promotie voeren.
Aan de andere kant van Ibiza ligt Sant Antoni, de tweede belangrijkste toeristische stad. Behalve een oude kerk zijn er niet danig veel bezienswaardigheden. Natuurlijk zijn er wel voldoende winkels, bars en restaurants, want die komen overal waar de toeristen zijn. Onderweg van Sant Antoni naar Els Amunts ontdek je het ongerepte Ibiza. In het eerder ruwe landschap wachten kleine dorpjes met witte kerkjes, olijfbomen en wijngaarden.
De mooiste stranden liggen aan de zuidoostelijke kust. Vandaar kan je ook de oversteek maken naar het 4 km verder gelegen eilandje Formentera, waar ook wat toeristische voorzieningen beschikbaar zijn.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

Gibraltar

Lees verder

...

Girona

Lees verder

...

Gran Canaria

Lees verder

...

Granada

Lees verder

...

La Gomera

Lees verder