Granada

Generic placeholder image

In Granada ontdek je enkele van de mooiste voorbeelden van Arabische kunst en architectuur in het Alhambra, dat de topattractie van de stad is. De christenen, die de macht overnamen van de Moren, lieten eveneens prachtige bouwwerken na. Daarnaast kan je hier in Granada tijdens een citytrip of een vakantie ook wandelen door historische wijken, langs mooie pleinen en door een prachtige natuur.
Het Alhambra was een groot complex dat voor de Moorse vorsten zowel een paleis was als een vesting. Tal van kunstwerken in het gebouw zijn gerestaureerd en vormen prachtige voorbeelden van islamitische kunst in Europa. Enkele decennia nadat de Spanjaarden Granada heroverden gaf Karel V opdracht om midden in het Alhambra een paleis te bouwen in renaissancestijl. Gelukkig zorgde zijn vrouw ervoor dat alles wat niet afgebroken werd toch nog in goede staat behouden bleef. In het Alhambra staat ook het voormalige klooster van Sint-Franciscus.
De mooiste voorbeelden van Moorse huizen vind je in de wijk Albayzin. Allemaal hebben ze een prettige binnenkoer. Doordat de witte huizen gegroepeerd tegen een helling liggen vormen zeeën opvallend mooi beeld. In deze wijk ligt ook het Palacio de Dar-ar-Horra, een fraai Moors paleis uit de 15de eeuw.
Evenmin te missen is de grote kathedraal uit de 16de eeuw, die maar liefst 115 m lang is en 67 m breed. Kenners beschouwen het bouwwerk als een schitterend voorbeeld van renaissancestijl. Net ernaast ligt de zeer bezienswaardige Koninklijke kapel en het Palacio de la Madraza, de eerste Arabische universiteit van de stad.
Bezoek bij wijze van verpozing ook El Carmen de los Martyres, een paleis uit de 19de eeuw, befaamd om zijn prachtige tuinen op verschillende niveaus.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Malaga

Lees verder

...

Menorca

Lees verder

...

Montserrat

Lees verder