Gran Canaria

Generic placeholder image

Gran Canaria is zowel het grootste als het meest bezochte van de Canarische Eilanden. Om al dat volk over de vloer te krijgen is vooral een factor van groot belang: dag na dag zon en aangename temperaturen. Natuurlijk speelt ook het uiterlijk van het eiland een rol: veel prachtige stranden. Daarbovenop biedt Gran Canaria ook nog eens een rijke vegetatie. Omdat het vele volk dat naar de stranden komt gevlogen ook na de zonneschijn vertier zoekt, ontstond er een uitgebreid nachtleven.
Las Palmas de Gran Canaria, de hoofdstad van het eiland, is de enige belangrijke stad aan de noordkust, de overige liggen in het zuiden. Een bewonersaantal van ongeveer vierhonderdduizend brengt sowieso al veel mogelijkheden om te shoppen met zich, daarnaast is er ook nog eens het extra aanbod voor de talloze buitenlandse toeristen die hun vliegvakantie doorbrengen in de buurt. Misschien wel de meest opmerkelijke bezienswaardigheid is het gebouw waar Christoffel Colombus verbleef tijdens een tussenstop op zijn reis naar Amerika, het Casa de Colon. Zeker ook een bezoek waard zijn de kathedraal en de haven. De beste plek om de kosmopolitische sfeer van de stad te ondergaan is het uitgestrekte en levendige plein Parque Santa Catalina met zijn horeca, winkeltjes, bazaar, enz …
Maspalomas is het belangrijkste vakantieoord aan de zuidkust; het maakt deel uit van het vakantiegebied Costa Canaria. Ook de badplaatsen Playa de Inglès, San Augustin en de palmenoase El Oasis horen daarbij. Het ganse gebied is rijkelijk voorzien van bungalows, appartementen en hotels, maar toch ook wat groen. Aan de zuidpunt van het eiland staat een 68 m hoge vuurtoren. Aansluitend is de Paseo del Faro, een winkelwandelstraat met veel horeca.
Midden op het eiland ligt de grote krater Caldera de Bandama, met midden erin een vruchtbaar gebied. Deze vulkaan slaapt al vele eeuwen, maar of ze definitief uitgedoofd is lijkt niet zeker. Eveneens van vulkanische oorsprong is de Roque Nublo, een ruim 1800 m hoge vulkaankern. Vooral de wandeling erheen is schitterend, rijk aan natuur en uitzichten.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

Granada

Lees verder

...

La Gomera

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Malaga

Lees verder