Fuerteventura

Generic placeholder image

Vooral zonnekloppers en windsurfers kiezen Fuerteventura als bestemming voor hun vliegvakantie. Het eiland is groot genoeg en beschikt over voldoende mooie stranden om beiden doelgroepen toe te laten zich uit te leven zonder dat de ene de andere stoort of hindert. Aan de noordkust en helemaal in het zuiden vind je de meest populaire stranden. Ook aan de oostkust zijn er veel stranden, maar deze zijn niet allemaal voldoende uitgerust met de gewenste voorzieningen.
Puerto del Rosario is de hoofdstad van het eiland. Slechts 15.000 inwoners telt de stad, maar haar voornaamste belang ligt in de aanwezigheid van een luchthaven. Bezienswaardigheden zijn er nauwelijks, tenzij het aan Miguel de Unamuno gewijde museum. De goede man verbleef slechts korte tijd op het eiland, toch was zijn invloed groot.
Een van de bijzonderste stranden is dat van Corralejo, helemaal in het noorden. Bij dit vroegere vissersdorp liggen wandelende duinen in een beschermd natuurgebied. Om de duinen niet te hinderen tijdens hun uitstappen mogen hier alvast geen hotels meer gebouwd worden. Strandliefhebbers hoor je hier niet klagen: de kilometerslange stranden bevatten vooral fijn wit zand.
Ruil je de kust voor een bezoek aan het binnenland, zet dan La Oliva op je route. Dit charmante dorpje trekt nogal wat bezoekers dankzij bezienswaardigheden als de grote parochiekerk, enkele musea, een paar mooie huizen en het voormalige hoofdkwartier van het leger.De weg naar de vroegere hoofdstad Betancuria biedt prachtige uitzichten. Vroeg in de 15de eeuw werd hier het eerste klooster van deCanarische eilanden gebouwd. In de buurt van Tefia staan veel van de windmolens die karakteristiek zijn voor Fuerteventura.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Ronda

Lees verder