Figueres

Generic placeholder image

De stad Figueres is onlosmakelijk verbonden met de grote surrealistische kunstenaar Salvador Dali. Hier, in zijn geboortestad, staat het voornaamste museum met zijn werken, het Teatro y Museo Salvador Dali. Ooit was dit gebouw een theater, maar hij liet het verbouwen naar eigen inzichten: sprookjesachtig, excentriek en vol van fantasie. Het is even uitkijken om in het gebouw zijn begraafplaats te vinden: onder een onbeschreven steen in de grote zaal met de koepel. In een apart gebouwtje (met extra inkomgeld) wordt een grote collectie van door Dali ontworpen sieraden tentoongesteld.
Een uitstap die je als Dali-liefhebber zeker moet maken is naar zijn woning in Port Lligat, een dorpje zowat 40 km van hier, even ten noorden van Cadaques. Dit Casa-Museu Salvador Dali groeide geleidelijk: iedere belangrijke gebeurtenis in zijn leven was aanleiding om een nieuwe ruimte of een onderdeel toe te voegen.
De andere bezienswaardigheden van de stad zijn het bijzonder grote Castell de Sant Ferran uit het midden van de 18de eeuw en nog enkele musea. De muren van het kasteel hebben een totale omtrek van ruim vijf kilometer. Binnen die indrukwekkende muren gaan allerhande evenementen door: concerten, feesten, shows, tentoonstellingen, handelsbeurzen, … In het Museo del Ampurdan waar Iberische, Griekse en Romeinse vondsten worden getoond. Totaal anders is het Museu del Joquet, een van de grootste speelgoedmusea van Europa. Figueres is ook de bakermat van de “sardana”, de regionale dans van de regio Catalonië. Een leuke plek om te flaneren is de plaatselijke versie van de Rambla, ook hier goed voorzien van terrasjes en restaurants.
In de omgeving van Figueres kan je meerdere kerkjes uit de 9de tot 11ste eeuw bewonderen; dat is onder meer het geval in Cistella, Llado en Bassagoda.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

Gibraltar

Lees verder

...

Girona

Lees verder

...

Gran Canaria

Lees verder

...

Granada

Lees verder

...

Ibiza

Lees verder