Costa Tropical

Generic placeholder image

De ongeveer 130 kilometer lange kustlijn van de Costa Tropical loopt van Almeria tot Almunecar. Deze streek ligt tussen deCosta de Almeria en de Costa del Sol. Kenmerkend voor deze kust zijn de vele eerder kleine baaien en de rotsformaties. De naam van deze kust verwijst naar de tropische vruchten die in het achterland geteeld worden: avocado, banaan, mango, … De naam van de Costa Tropical is relatief recent: vroeger hoorde deze kuststrook gewoon bij de Costa del Sol.
Massatoerisme zoals op de nabije Costa del Sol, vind je (nog) niet langs deze kust. Je kan er rustig gaan wandelen of een kijkje nemen in een van de kleine jachthavens.
De Feniciërs en de Romeinen vestigden zich al op deze kust, maar het waren de Arabieren die ons de grootste bouwwerken nalieten. Hier ligt onder meer Las Alpujarras, het laatste Arabische bolwerk in Spanje. Kijk maar eens naar hun kastelen in Salobrena en Almunecar. Salobrena is overigens zeer mooi gelegen: op een heuveltop staat het Arabische kasteel met daar omheen de witte huisjes. In Almunecar tref je verder ook nog een botanische tuin met een vogelpark en een archeologisch museum.
Nog meer schitterende voorbeelden van de Arabische nalatenschap vinden we in het nabije achterland. Frigiliana bijvoorbeeld is een typisch Moors dorpje met smalle straten en bebloemde gevels, voorzien van tegels. Nog wat verder van de zee ligt Alhama de Granada, dat beschouwd wordt als een van de mooiste Moorse dorpen van Andalusië. Dit bergdorpje beschikt bovendien over warmwaterbronnen.
In het achterland van de Costa Tropical ligt ook de Sierra Nevada, een bergketen met meerdere toppen boven de drieduizend meter. Sportievelingen kunnen er wandelen en klimmen van berghut naar berghut en langsheen bezoekerscentra, maar je kunt deze wondermooie streek natuurlijk ook met de auto verkennen.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Figueres

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

Gibraltar

Lees verder

...

Girona

Lees verder

...

Gran Canaria

Lees verder

...

Granada

Lees verder