Costa Dorada

Generic placeholder image

De Costa Dorada, letterlijk Gouden Kust, situeert zich tussenTarragona en Castellon de la Plana. Net als deCosta Brava bevindt deze kuststrook zich in de regio Catalonië, de meest dynamische onder de Spaanse regio’s. Langsheen de kust bemerk je zowel stranden als rotsen. Af en toe duiken er lange boulevards met palmbomen op.
De belangrijkste plaatsen aan deze ruim tweehonderd kilometer lange kust zijn van noord naar zuid Sitges, Tarragona, Salou en Cambrils. De plaats bij uitstek voor een daguitstap richting binnenland is het klooster van Montserrat, ongeveer 50 km ten noordwesten van Barcelona.
Sitges heeft langs zijn boulevards en hoofdstraten behoorlijk wat gebouwen die al een eeuw of meer oud zijn. Dit vertelt iets over de vroegere rijkdom, maar het is niet de plaats waar de meeste toeristen gehuisvest zijn. Voor de vakantiegangers zijn er moderne wooneenheden en hotels langs de kust. Sitges is de gay-stad van Catalonië.
Tarragonakan terugblikken op een lange geschiedenis. De Romeinen hadden hier een zeer belangrijke legerbasis en lieten talrijke gebouwen na, zoals een amfitheater en een circus. Een triomfboog en de resten van een aquaduct liggen en eindje buiten de stad. Bij dat rijke verleden hoort natuurlijk een archeologisch museum. Neem ook een kijkje bij de kathedraal waaraan gebouwd wed van de 12de tot de 14de eeuw.Van op “het balkon van de Middellandse Zee” op het einde van de Rambla heb je een schitterend uitzicht.
Cap Salou, Salou en Cambrils worden vaak samen genoemd, als een groot vakantiegebied. Salou is een drukke stad, het is voor de Costa Dorada watLloret de Mar is voor de Costa Brava. Ben je op zoek naar wat meer rust tijdens je vliegvakantie, dan ga je naar Cap Salou of zelfs naar Cambrils. Mede door de aanwezigheid van een jachthaven vestigden behoorlijk wat betere boetieks zich in de stad. Met Aquapolis en Port Aventura beschikt Salou over twee attracties van formaat.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa Tropical

Lees verder

...

Figueres

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

Gibraltar

Lees verder

...

Girona

Lees verder

...

Gran Canaria

Lees verder