Costa del Sol

Generic placeholder image

De Costa del Sol loopt viaMalaga en Marbella tot Sotogrande. Zoals de naam van dit kustgebied al suggereert: de zon is hier een hoofdrolspeler. De veelvuldige aanwezigheid van de zon en de bijhorende temperaturen resulteren natuurlijk in massa’s toeristen op de stranden. Gelukkig is er ook elders nog wat te beleven, zodat je af en toe eens kan ontsnappen.
Malagaheeft een stevige reputatie als het om shoppen gaat, maar er zijn ook voldoende bezienswaardigheden om de niet zo kooplustige toerist te vermeien. Gebouwen die je zeker moet aandoen zijn de kathedraal en de Alcazaba, een Moors fort. Interessante ruïnes zijn deze van het Romeinse theater en van het Castillo de Gibralfaro. Tussen de musea en kerken of op de aangename pleinen vind je bovendien een ruime selectie aan restaurants en bars, waar je de gastronomische aspecten van je vliegvakantie kan beleven.
Zowat 50 km noordelijk van Malaga ligt het mooie kustdorpje Nerja. In dit voormalige vissersdorp wandel je door smalle straatjes met witte huizen. De boulevard van het dorp wordt omwille van zijn bijzondere ligging soms het “balkon van Europa” genoemd.
Marbella is de badplaats voor de rijken, voor hen die zich zo willen voordoen en voor hen die graag rijkelui bekijken. Shopaholics kunnen hier terecht in winkelstraten waarin veel exclusieve merken aanwezig zijn. Bezienswaardigheden die een verplaatsing waard zijn vind je hier niet. Dan trek je beter het binnenland in om een kijkje te nemen bij het schitterend gelegen Ronda, dat door de Arabieren boven op een rots gebouwd werd.
Een halve eeuw geleden was Sotogrande niet eens een dorp, eigenlijk alleen maar een groot stuk land in de gemeente San Roque waarop nu een vakantiepark staat. Verder vind je er ook een haven, een paar golfbanen, squash- en tennisbanen en natuurlijk ook restaurants en aanverwante. In de buurt zijn nog meer vakantieparken en golfbanen.Gibraltar met zijn befaamde rots ligt niet ver van hier.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa Dorada

Lees verder

...

Costa Tropical

Lees verder

...

Figueres

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

Gibraltar

Lees verder

...

Girona

Lees verder