Costa de la Luz

Generic placeholder image

De Costa de la Luz vind je tussen Tarifa en de grens met Portugal, de kusten dis van de provincies Cadiz en Huelva. Deze “kust van het licht” dankt zijn naam aan het felle zonlicht, dat bovendien weerspiegeld wordt door het water als door de witte stranden. Boeiende plaatsen langs de kust of in het binnenland zijn onder andere Cadiz, Huelva, Jerez de la Frontera en het bijzondere natuurgebied Donana. De laatste jaren brengen steeds meer buitenlandse toeristen hier hun vakantie door, maar de regio heeftgelukkig nog veel van haar oorspronkelijke karakter bewaard.
De belangrijkste stad is Cadiz waarvan de geschiedenis ruim drieduizend jaar teruggaat in de tijd. Daarmee zou het de oudste stad in Europa zijn. Nog meer superlatieven: de kathedraal is een van de grootste van Spanje en er werd maar liefst 116 jaar aan gewerkt. Het werk begon in de 18de eeuw en vertoont verschillende stijlen. De meest kenmerkende gebouwen van Cadiz zijn de wachttorens, die vooral in de 18de maar ook in de 19de eeuw gebouwd werden. Van de maar liefst 126 exemplaren is de Torre Tavira de hoogste. Bezoekers zijn er welkom. In het Museo de Cadiz is er zowel aandacht voor archeologie als voor hoogwaardige kunst.

Beslist te bezoeken in het binnenland is Jerez de la Frontera, zowel de hoofdstad van de flamenco als de stad van de sherry. Loop eens binnen in enkele van de witgekalkte bodega’s om de drank van de streek te proeven. De paardenrijschool van de stad heeft een wereldwijde faam.
In het nationaal park Donana, met zijn vele moerassen, houden talloze trekvogels een pauze op hun jaarlijkse trektochten. Andere dieren die voorkomen in het 50.000 hectare grote gebied zijn wilde zwijnen, herten, lynxen en zelfs arenden. Aan de Costa de la Luz liggen nog meer natuurgebieden: de baai van Cadiz en een pijnbomenbos dat tot aan de zee reikt. Langs deze kust ligt ook Cabo Trafalgar, een rotsachtig gebied met bovenop een vuurtoren. Hier versloeg de Engelse vloot onder aanvoering van admiraal Nelson in 1805 de Spaanse vloot.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa del Sol

Lees verder

...

Costa Dorada

Lees verder

...

Costa Tropical

Lees verder

...

Figueres

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

Gibraltar

Lees verder