Costa Brava

Generic placeholder image

De Costa Brava strekt zich uit van de Franse grens tot en met Blanes. Als je de naam van deze 200 km lange kuststrook uit het Catalaans vertaalt, dan kom je tot “wilde kust”. Die naam verwijst naar de vele rotsen langsheen de kust, die je kan beschouwen als uitlopers van de Pyreneeën. Tussen die rotsformaties ontstonden vaak prachtige baaien, regelmatig door pijnbomen omgeven. De ganse kuststrook is goed voorzien van hotels, appartementen, restaurants, clubs en winkels. Behalve de diverse watersporten zijn er langs deze kust ook voorzieningen voor andere sporten.
De voornaamste steden aan de Costa Brava zijn Roses, Lloret de Mar, San Feliu en Tossa de Mar. Behalve een grote citadel heeft Roses geen belangrijke bezienswaardigheden. Vooral veel kampeertoeristen vinden hun weg naar hier en zoeken zich een plaatsje in het groen. Nogal wat toeristen doen hier hun inkopen.
In en om het historische centrum van San Feliu is het aangenaam wandelen, onder meer voorbij de gebouwen die de Benedictijnen achterlieten. Onderweg naarLloret de Mar valt de prachtige natuur op. Noordelijk van de stad ligt het gekende strand van San Feliu, met in de omgeving nogal wat winkels van merkkledij.Tossa de Mar beschikt zowel over een mooi centrum als over het prachtigste kustlandschap in de regio. Tussen drie van de oorspronkelijke vestingtorens is het nu nog proeven van de middeleeuwse sfeer.
In Lloret de Mar, dat nochtans maar 20.000 inwoners heeft, vind je de meeste mogelijkheden voor vakantieplezier. De Romeinen hadden hier ooit een nederzetting. Zij lieten hier een graftoren na die vreemd genoeg Toren der Moren heet. Belangrijk pluspunt voor deze badplaats is dat ze de reputatie heeft niet duur te zijn. Ook het binnenland heeft flink wat te bieden voor wie hier op vakantie is. De toppers zijn het museum van Salvador Dali in Figueras en de historische stad Gerona. Wie niet zo’n strandliefhebber is kan het binnenland intrekken over goede wegen om daar te wandelen of te mountainbiken.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa Almeria

Lees verder

...

Costa de la Luz

Lees verder

...

Costa del Sol

Lees verder

...

Costa Dorada

Lees verder

...

Costa Tropical

Lees verder

...

Figueres

Lees verder