Costa Blanca

Generic placeholder image

De Costa Blanca strekt zich uit over een afstand van ongeveer tweehonderd kilometer, met onderweg veel stranden met zand. De voornaamste steden langsheen deze kuststrook zijn Alicante en Murcia. Daarnaast zijn er onder meer ook Cartagena, Calpe en het onvermijdelijke Benidorm.
De voornaamste redenen waarom je naar Alicante trekt, de hoofdstad van dit kustgebied, zijn niet in de eerste plaats de niet zo talrijke bezienswaardigheden, maar wel het strandplezier en de Esplanade de Espana, een van de mooiste zeedijken van Spanje. Onder de bezienswaardigheden die zeker je aandacht verdienen vermelden we het stadhuis, de kathedraal en het Museum voor Moderne Kunst. Een uitstap naar Elche, slechts 20 km zuidelijker, is een aanrader omwille van de mooie botanische tuin, rijkelijk voorzien van tropische planten.
Murcia, de tweede stad van de Costa Blanca, is rijkelijker bedeeld met bezienswaardigheden. Ga eerste eens kijken bij de mooie barokke kathedraal , met een toren (92 m hoog) van waarop je een prachtig uitzicht hebt. De stad beschikt ook over een aantal mooie kapellen. In de “Iglesias de Jesus” kan je de 8 beeldengroepen bewonderen die de climax vormen van de befaamde processie op Goede Vrijdag.
Zonder twijfel is Benidorm de bekendste stad van de Costa Blanca, zeg maar de Vlaamse Kust met extra veel zon en volk. Even buiten deze kustplaats wacht Terra Natura, waar meer dan tweehonderd diersoorten getoond worden.
Cartagena, gesticht door de Carthagers, is al lang de belangrijkste marinehaven van de Middellandse Zee. Een merkwaardig aspect daarvan is een duikboot die hier werd gebouwd in 1888 en die nu naast het stadhuis prijkt. Daarnaast vind je hier ook enkele mooie kerken, een eeuwenoud kasteel en het mooie Parque deTorres, vlakbij het stadscentrum.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa Almeria

Lees verder

...

Costa Brava

Lees verder

...

Costa de la Luz

Lees verder

...

Costa del Sol

Lees verder

...

Costa Dorada

Lees verder

...

Costa Tropical

Lees verder