Costa Almeria

Generic placeholder image

De Costa de Almeria ligt aan de zuidoostkust van Spanje en strekt zich uit van Mojacar tot Adra. Andere gekende badplaatsen zijn Roquetas de Mar, Aquadulce en Almerimar. De naam van deze kust verwijst naar de provincie Almeria in Andalusië. Inzake bezienswaardigheden is Almeria de belangrijkste plaats langsheen deze kust. Interessant voor een aangename vakantie is ook de aanwezigheid van het grote natuurpark Cabo de Gata en van de witte stad Mojacar.
Mojacar is een fraai wit dorpje, prachtig gelegen tegen de flanken van een berg, dat er in de voorbije jaren naar streefde een wat groter deel van de toeristische koek te krijgen, maar daardoor een stuk van zijn oorspronkelijk karakter verloor. Het heeft nu ook hotels, appartementen en stranden…
Almeria is rijk aan bezienswaardigheden.Langs de buitenzijde gelijkt de kathedraal uit de 16de eeuw wat op een vesting en ze was ook bedoeld als verdedigingsinstrument. Binnen tref je evenwel de klassieke religieuze sfeer. Nog een vesting, maar dan een echte, is Alcazaba, een van de grootste Arabische vestingen in Spanje. Binnen de muren is er ook nog te merken van de Arabische stad die daar deels was geïntegreerd. Vanaf hier loopt de Muralla de Jairan, een Arabische verdedigingswal die een groot gebied beschermde.
De rijkdom van de 19de eeuw is vooral te zien langsheen de Paseo de Almeria, de belangrijkste boulevard, onder de vorm van prachtige huizen. Natuurlijk is er ook een Rambla, waar je kan shoppen en genieten in diverse bars en restaurants. Veruit het belangrijkste plein van de stad is de Plaza Vieja, waar ook het stadhuis staat.

Het Parque Natural de Cabo Gata is een bijzonder gevarieerd natuurpark met zeer uiteenlopende landschappen: zoutmoerassen, zandduinen,vulkanische rotsen, inhammen en stranden. Even langslopen in het bezoekerscentrum (Centro de Visitantes Amoladera) geeft je een beter beeld van dit natuurpark. Voor een mooi uitzicht beklim je best de vuurtoren in het gebied.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa de la Luz

Lees verder

...

Costa del Sol

Lees verder

...

Costa Dorada

Lees verder

...

Costa Tropical

Lees verder

...

Figueres

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder