Canarische eilanden

Generic placeholder image

Sinds de Canarische Eilanden enkele decennia geleden ontdekt werden door de toeristische sector genieten deze tot Spanje behorende eilanden, gelegen een flink eind buiten de Afrikaanse kust, van een niet afnemende populariteit. Veel zon, mooie stranden, fraaie natuur en goede toeristische voorzieningen zijn enkele van de belangrijkste redenen achter het succes van deze eilandengroep als bestemming voor vliegvakanties. Als bestemming voor een vliegvakantie hebben de Canarische Eilanden nog een bijkomende belangrijke troef en dat is hun verscheidenheid. Ieder van de eilanden kan je als het ware een andere vakantie bieden, al is de zon en het mooie weer overal present. We overlopen enkele van hun karakteristieken.
Tenerife heeft met de slapende vulkaan Teide al een topattractie in huis. Die vulkaan deelt het eiland op in twee klimaatzones: het warmere en drogere zuiden enerzijds, het volop groen maar vochtigere en frissere noorden anderzijds. Playa de las Americas biedt daarnaast een onovertroffen nachtelijk uitgaansleven.
Gran Canariais het grootste en meest populaire eiland. Niet alleen zijn er hiervele en mooie stranden en is er een druk nachtleven. Bovendien zijn fraaie stukjes natuur nooit ver weg: de rots van Nublo, de duinen van Maspalomas, diverse botanische tuinen, …
La Palmais het meest groene van de Canarische eilanden. Het is een paradijs voor zowel natuurliefhebbers als wandelaars, ook buiten het indrukwekkende Nationaal Park. Totaal tegenovergesteld is Lanzarote. Dit vulkanische eiland ziet nauwelijks regen en beschikt over zeer weinig groen.Fuerteventura is het eiland waar de windsurfers het liefst naartoe trekken. Naast de ideale winden biedt dit oord ook mooie zandstranden. OokLa Gomera is weer anders. Hier geniet je van een weelderige tropische plantengroei, maar zijn er ookkiezelstranden voor de zonliefhebbers.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Ronda

Lees verder

...

Tossa de Mar

Lees verder