Blanes

Generic placeholder image

Van de Romeinse stad Blanda zijn niet zodanig veel sporen terug te vinden. Later ontstond het huidige Blanes op de grondvesten ervan. De beste plek om herinnerd te worden aan de Romeinen is de berg van San Joan, waar de ruïnes liggen van een versterking uit die periode. Hier heb je meteen ook een schitterend uitzicht over de baai waaraan de stad ligt. Boven op deze berg laat een uitkijktoren toe om een panoramisch beeld te krijgen van Blanes en de Costa Brava.
Interessante bezienswaardigheden van ietwat recenter tijden zijn de resten van een gotisch kasteel en een fontein. Ook de Iglesia Santa Maria verdient je aandacht. Deze parochiekerk uit de 14de eeuw onderging in de 20ste eeuw een stevige restauratie. Tijdens de zomer treden op het plein voor de kerk folkloristische groepen op.
Op de weg richtingLloret de Mar ligt ter hoogte van de baai van Santa Christina de botanische tuin Pinya de Rosa. In deze tuin heerst de cactus, in allerlei vormen en afmetingen. In die baai situeert zich een nieuwe jachthaven.
Elders in het stadje, dat ongeveer 25.000 zielen telt, ontdek je nog een tweede botanische tuin, de 5 hectare grote Mar i Mutra. Zowat 90 jaar geleden werd deze tuin aangelegd in opdracht van Karl Faust, een Duitse handelaar die zich hier al vele jaren voordien gevestigd had. Vooral tropische bloemen en planten zorgen hier voor een kleurrijk beeld.
Behalve op zondag is er dagelijks een markt waar je terecht kan voor groenten en fruit. Op maandag is er bij het historische stadscentrum een markt waar sieraden en kleding te koop zijn.
Blanes is niet meteen de meest geschikte plek om tijdens een vakantie je Spaans bij te spijkeren. Er zijn hier Hollandse cafés, er zijn Nederlandse avonden in de discotheek en er is zelfs een Nederlandse supermarkt.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Fuerteventura

Lees verder

...

La Palma

Lees verder

...

Lanzarote

Lees verder

...

Ronda

Lees verder