Benidorm

Generic placeholder image

Ooit was Benidorm een klein vissersdorp, maar het succes van het toerisme heeft het plaatsje veranderd in een stad vol hotels. Van het oorspronkelijke dorp kan je tijdens je strandvakantie nog een heel klein stukje zien.

Tienduizenden mensen kunnen hier aan de Costa Blanca tijdens hun vliegvakantie terecht in de talrijke hotels, het ene al hoger gebouwd dan het andere. Het mooiste uitzicht heb je wanneer je met de rug naar de stad op het strand gaat staan en uitkijkt over de mooie baai die enigszins beschutting biedt.

Onder de tienduizenden mensen die hier logeren zijn er een pak die hetzelfde kostje willen als thuis. Talloze restaurants, eettenten, fastfood-zaken en cafs hebben zich daaraan aangepast. Daarnaast zijn er talloze winkeltjes waar je terecht kan voor gelijkaardige souvenirs, kleding, strandspullen, zonnecrme, etcetera.

Bezienswaardigheden zijn er niet in Benidorm, als je iets interessants wil zien moet je de stad uit. In de nabijheid ligt het natuurpark Terra Natura. Op een oppervlakte van iets meer dan 30 hectare kan je zowat 200 diersoorten bekijken, min of meer geplaatst volgens hun continent van oorsprong: Azi, Amerika en Europa. Een vierde thema in dit natuurpark is het oorspronkelijke oercontinent Pangea, maar vandaar zijn er natuurlijk geen dieren overgekomen.

Aan de rand van Benidorm kan je wat genieten in het attractiepark Terra Mitica dat zich baseert op enkele mythes uit de Oudheid. Goed voor een dagje ontspanning. Ook een uitstap naar Alicante is een aangename verpozing.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Alicante

Lees verder

...

Balearen

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa Almeria

Lees verder

...

Costa Blanca

Lees verder

...

Costa Brava

Lees verder

...

Costa de la Luz

Lees verder

...

Costa del Sol

Lees verder