Balearen

Generic placeholder image

De Balearen liggen een paar honderd kilometer buiten de Spaanse kust in de Middellandse Zee. Om uiteenlopende redenen zijn ze voor velen het reisdoel bij uitstek voor een vliegvakantie of een weekend strandgenoegens. Vooral de drie grootste eilanden, Mallorca, Menorca en Ibiza, zijn een geliefde bestemming. Daarnaast zijn er ook nog Formentera, vaak een bestemming voor een daguitstap, en het wel erg kleine Cabrera, dat in zijn geheel is omgevormd tot een natuurgebied. Elk van de drie grotere eilanden heeft zijn eigenheid, al vinden de liefhebbers van zee, zon en strand wel op alle drie hun gading. Die ingrediënten voor een mooie vakantie zijn overal aanwezig op de Balearen, maar elk eiland voegt er eigen en uiteenlopende aspecten aan toe.
Mallorca, het grootste van deze eilanden , beschikt behalve over een prachtige natuur ook over veel culturele rijkdom. Onvoorstelbaar wat voor een schat aan kunstwerken er hier getoond wordt in diverse musea. Absoluut niet te missen is de kerk die grootmeester Gaudi uitvoerig onder handen nam in de hoofdstad Palma. Vergeet ook niet de schitterende Arabische tuinen van Alfabia te bezoeken.
OokMenorca heeft kunst in huis, maar hier kan men bovendien pronken met vondsten uit de prehistorie. Belangrijk om weten is ook dat dit eiland wellicht het meest rustige van de Balearen is, maar dat vermindert het vakantieplezier niet. Een andere zeer opvallende bezienswaardigheid zijn de in rotsen uitgehouwen woningen van Cales Coves. Geniet ook van de hoofdstad Mao met zijn prachtige pleinen en gebouwen.
Ibizaheeft de reputatie van een vakantieoord waar het vertier 24 uur per dag doorgaat, vooral dan in de talrijke disco’s, die zich overwegend in de hoofdstad bevinden. Ondanks dit wereldse plezier mag de toerist tijdens zijn of haar vliegvakantie dat ook de natuur aandacht verdient, onder de vorm van schitterende rotskusten bijvoorbeeld. In de hoofdstad zijn er ook enkele fraaie monumenten die een bezoekje verdienen.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa Almeria

Lees verder

...

Costa Blanca

Lees verder

...

Costa Brava

Lees verder

...

Costa de la Luz

Lees verder

...

Costa del Sol

Lees verder

...

Costa Dorada

Lees verder