Alicante

Generic placeholder image

Alicante is de hoofdstad van de Costa Blanca, een aangename stad met veel afwisseling bovendien en gelegen aan een mooie baai. Deze zorgt meteen voor beschutting en draagt bij tot prettige temperaturen. Vakantiegangers van andere badplaatsen aan de Costa Blanca komen graag naar hier om eens wat anders te beleven tijdens hun strandvakantie.

Wie wil winkelen komt graag naar de Esplanade de Espana, een mooie laan langs de kust. Natuurlijk is dit ook een geschikte plaats om wat te flaneren en een terrasje mee te pikken. Ook elders in de stad zijn er mogelijkheden om te winkelen en te genieten van een hapje of een drankje. Eveneens een leuke locatie is het centrale marktgebouw in de Avenida Alfonso X, open tot kort na de middag van maandag t/m zaterdag.

Ongetwijfeld de belangrijkste historische bezienswaardigheid van de stad is het Castillo de Santa Barbara. Al in de Oudheid woonden mensen op deze plek boven op een heuvel, maar het kasteel werd in de 9e eeuw gebouw door de Arabische heersers. Je kan het kasteel bereiken met de auto maar ook via een lift. Over de geschiedenis ervan leer je meer in het bijhorende museumpje. Geniet ook van de prachtige uitzichten over de stad en de zee.

Andere bezienswaardigheden zijn de aan Sint-Nicolaas toegewijde kathedraal (17e eeuw), het stadhuis (18e eeuw) en de basiliek van de H. Maria, de oudste kerk van de stad, in de 14e eeuw gebouwd op de resten van een moskee.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in Spanje

...

Balearen

Lees verder

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa Almeria

Lees verder

...

Costa Blanca

Lees verder

...

Costa Brava

Lees verder

...

Costa de la Luz

Lees verder

...

Costa del Sol

Lees verder