aanbiedingen en last-minutes naar tunesië

Generic placeholder image

Tunesië is een aantrekkelijke bestemming voor strandvakanties, gelegen aan de zuidzijde van de Middellandse Zee. Het mediterrane licht trok er ooit schilders als Eugène Delacroix en Paul Klee. Maar Tunesië is meer dan een land van zon, zee en zand. Veel reizigers hebben al lang de natuur en de kunsthistorische schatten van het land ontdekt. Anderen zijn verbaasd als ze horen dat je in Tunesië de meest omvangrijke collectie Romeinse vloermozaïeken vindt, dat er in het zuiden mensen onder de grond leven en dat er ondergrondse hotels zijn waar je kunt overnachten. Vanaf de kust zit je zó in de palmenoase van Tozeur, of in het maanlandschap van Matmata, dat door Star Wars wereldwijd beroemd is gemaakt. Het land combineert prachtige oude Arabische stadjes, overvolle souks en medina’s, mooie moskeeën en paleizen met moderne hotels en badplaatsen. Een bonte mengeling van culturen maakt het land nog eens extra veelzijdig. En wat dacht u van een prachtige natuur? In Tunesië vindt u brede stranden, uitgestrekte woestijnen, groene oases en indrukwekkende bergen met besneeuwde bergtoppen. U kunt in Tunesië overdag genieten van zon, zee en strand en ’s avonds een bezoekje brengen aan de gezellige stadjes met diverse restaurants en barretjes. Maar u mag de prachtige natuur en fascinerende cultuur die Tunesië te bieden heeft, absoluut niet aan uw neus voorbij laten gaan.


Wat opvalt in Tunesië is de ruime opzet van de hotels, die op paleizen lijken: luxueus en van alle gemakken voorzien. En toch niet duur. Met meestal gigantische zwembaden en speelvijvers. Terwijl er aan de oostkust toch kilometerslange, prachtige zandstranden zijn. Ideaal voor surfen, zeilen en waterskiën. Ook aan andere sportmogelijkheden is geen gebrek. Tennisbanen zijn er te over en in de winter worden er zelfs toernooien georganiseerd. Intussen liggen er ook prachtige golfbanen, bijvoorbeeld bij Hammamet. En voor liefhebbers van paardrijden zijn er oneindige mogelijkheden om op de rug van een berberhengst tochten over het strand te maken. Tunesië is ideaal voor families Behalve vanwege de brede stranden en de veilige zee ook omdat er zoveel aandacht wordt besteed aan de kinderen. Vrijwel geen ander land biedt zoveel chrèches waar de kinderen voor enige uren veilig ondergebracht kunnen worden als de ouders eens samen wat willen doen.


Tunesië biedt ook vele interessante excursiemogelijkheden. Door de woestijn van de Sahara, langs de grens met het nog altijd mysterieuze Lybië, naar de Berberdorpen waar het dagelijks leven van de oorspronkelijke bevolking kan worden gadegeslagen, festivals worden georganiseerd en tot besluit altijd wel een barbecue op het programma staat op in de grond gestookte vuurtjes. Zelfs een nachtje in een Berbertent is mogelijk. Of naar de gigantische zoutmeren die zich achter de oostkust tot aan de westelijke grens met Algerije uitstrekken. Met her en der palmenrijke oases. Daar kunnen ook avontuurlijke ballonvaarten worden gemaakt. Daarnaast zijn er nog vele cultuur-historische bezienwaardigheden, ruïnes van bekende plaatsen uit de oudheid, die zijn blootgelegd. Zoals in het uit de schoolboeken bekende Carthago, dat aan de noodkust ligt, vlak bij de hoofdstad Tunis, die een mengsel is van Arabische en Europese cultuur. Spanje aan de overkant is van hieruit dan ook niet ver weg. Het noorden is ook groener en de graanschuur van Tunesië. Wat betekent dat het er ook meer regent en koeler is, met minder zonuren. Een aantrekkelijk landschap. Het merendeel van de bevolking woont hier. Bij Tabarka, van waaruit men soms Gibraltar kan zien liggen, zijn intussen zelfs ook hotels gebouwd en stranden ontsloten. Maar de meeste vakantiegangers verkiezen nog altijd liever de warmere oostkust.

Klimaat jan feb mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Tunesië
Zonne-uren per dag 6 6 7 9 10 10 12 12 9 7 6 5
Dagen met enige regen 7 6 6 4 3 1 1 1 4 5 5 7
Dagtemperatuur in °C 15 15 17 20 22 27 29 30 28 23 18 16

Het klimaat wordt enerzijds door de Middellandse Zee, anderzijds door de Sahara bepaald. Veel toeristen onderschatten de hitte in de zomer, en de vaak vochtige koude in de winter. De beste tijd om te gaan, is van mei tot september, terwijl de winter uitermate geschikt is om tochten naar het zuiden te maken. De maanden juli en augustus zijn meestal erg warm.

Tunesie

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Tunesie

Bezienswaardigheden


Meer in tunesie

...

Zonvakanties Tunesië

Lees verder