aanbiedingen en last-minutes naar sri lanka

Generic placeholder image

Sri Lanka is een wondermooi eiland in de Indische Oceaan, gelegen ten zuidoosten van India. Er zijn weinig tropische eilanden die zoveel natuurschoon en een zo rijke cultuur tebieden hebben als deze 'tuin zonder jaargetijden'. Helaas heeft het etnische conflict tussen Tamils en Singalezen Sri Lanka als toeristische bestemming veel kwaad gedaan. Toch blijft Sri Lanka een fantastisch vakantieland en wordt het dagelijks leven van de bevolking en toeristen buiten het noorden en oosten niet beïnvloed.

Een waar tropisch paradijs. Zo zou het eiland Sri Lanka omschreven kunnen worden. Uitgestrekte zandstranden met wuivende kokospalmen langs een blauwe oceaan, vissersdorpen met huisjes van palmtakken, typische boten, thee-, bananen-, en rubberplantages, botanische tuinen, bergen, watervallen. Bent u op zoek naar een vakantie waar u zon, zee en strand kunt combineren met natuur en cultuur? Dan bent u op Sri Lanka aan het juiste adres. De meer dan 1500 kilometer kustlijn en de aangename temperatuur zorgen ervoor dat u een heerlijke strandvakantie heeft. Of geeft u liever de voorkeur aan een wandeling in de natuur. Ook dan kunt u uw hart ophalen, want Sri Lanka is een eiland met een geweldig afwisselende flora en fauna. Een groene heuvelachtige omgeving met bergen en vruchtbare valleien, uitgestrekte rijstvelden en theeplantages en prachtige natuurparken kenmerken het eiland. En als dat nog niet genoeg is, dan biedt het eiland met een meer dan 2000 jaar oude geschiedenis vele bezienswaardigheden. De oude koningssteden, tempels, forten, kerken en klassieke gebouwen zorgen ervoor dat u zich op Sri Lanka geen moment hoeft te vervelen. Kortom, Sri Lanka is absoluut een eiland met vele mogelijkheden.

Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan ten zuidoosten van de zuidpunt van India en ten noordoosten van de Malediven. Tussen India en Sri Lanka ligt een keten van koraaleilandjes, die ook wel Adam’s Bridge worden genoemd. Het zuidelijke deel van het eiland wordt gekenmerkt door een heuvelachtig landschap. Richting het noorden gaat het centrale bergland, met het hoogste punt Pidurutalagala nabij Nuwara Eliya op 2.524 meter, over in een laagvlakte. Het schiereiland Jaffna in het uiterste noorden van Sri Lanka is het laagste en meest vlakke deel van het eiland.

Sri Lanka heeft het hele jaar door een gelijkwaardige temperatuur van 26 tot 30 graden, zonder noemenswaardige verschillen tussen zomer en winter. Sneeuw en ijs zijn dan ookonbekend op het eiland alhoewel er hoog in de bergen in de maanden december en januari wel enige kans op nachtvorst is. Regen komt het hele jaar voor in praktisch alle maanden, maar niet in alle gebieden tegelijk. De regen in het bergland valt voornamelijk in de maanden juni-juli en oktober-november. De west- en zuidkust hebben de meeste kans op regen in de periode mei tot september (Dit in verband met de zuid-west moesson). Op het moment dat de moesson regen brengt in het zuidwestelijk gedeelte van het eiland, is het over het algemeen aangenaam zonnig aan de oostkant. Hier is de meeste kans op regen tussen november en februari. Het zijn echter wel vaak tropische regenbuien, wat inhoudt dat het vaak niet lang, maar wel heel hard regent. De lengte van de dagen is bijna het gehele jaar door hetzelfde. Om zes uur komt de zon op en na 12 uur gaat hij ook weer onder. De avond valt hier wel heel snel in.

Bij ons bieden wij je een overzicht van alle aanbiedingen en last-minutes van de beste touroperators. Dus een vakantie zoeken begint altijd bij ons.

Bezoek deze pagina regelmatig want alle aanbiedingen worden meerdere malen per dag vernieuwd!

Sri lanka

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Sri lanka

Bezienswaardigheden