aanbiedingen en last-minutes naar spanje

Generic placeholder image

Spanje, met een kust van meer dan 4.000 kilometer, vertoont een uniek geheel aan de rand van de Middellandse Zee. Met gemiddeld meer dan driehonderd dagen zon per jaar en eenzacht klimaat tussen de 18 en 30 graden Celsius worden de zonovergoten stranden elk jaar bezocht door miljoenen toeristen uit alle landen van de wereld. Langs de Middellandse Zee, "onze zee", wordt aan de Costa Brava een landschap met een eigen persoonlijkheid van steile kusten bezaaid met prachtige kleine inhammen afgewisseld met brede stranden. Naar het zuiden toe, langs een kust die betekenisvolle bijnamen heeft verkregen zoals Gouden kust, Oranjebloesemkust, Kust van Valencia, Witte kust of Warme kust, loopt een kalme zee tot aan stranden van goudkleurige zand met in de nabijheid belangrijke steden en toeristische oorden.

Naar Spanje op reis gaan, betekent: genieten van een gouden zon, een heerlijke keuken, gastvrijheid en joie de vivre. De Spanjaarden leven op straat. Geen wonder, want bij dit vriendelijke klimaat weten ze het zich in alle seizoenen gezellig te maken buitenshuis. Daar gaan ze flaneren, ontmoeten ze hun vrienden, en ontvangen ze ook hun bezoekers. De hele stad is hun huis, om de pronkstukken van de familie te bewonderen en dan in een prettig hoekje neer te strijken voor een babbel, een borrel of een hapje. Elke plaats of tijd is daar even goed voor, want Spaanse steden zijn er om beleefd te worden. Dat maakt ze zo fascinerend. Spanjaarden zien het leven als een prachtkans om zichzelf van hun beste kant te tonen, om bekeken te worden en anderen te bekijken. Hun stad is de bruisende schouwburg waar het allemaal gebeurt.

Het zuidelijk gelegen Andalusië heeft de minste regen en veel zon. Het wordt dan ook niet voor niets Costa del Sol genoemd. Daar liggen bekende plaatsen als Torremolinos, Fuengirola, Marbella en Malaga. In het achterland, waar de meeste Spanjaarden wonen, lokken romantische steden met bekende namen voor een mooie dagtoer: Cordoba met de vesting Alcázar, Granada met de Alhambra, Sevilla en Jerez de la Frontera, bekend van desherry. Meer naar het noorden, aan de oostelijke Middellandsezeekust, liggen bekende vakantiegebieden als Costa Brava, Costa Daurada en Costa Blanca, waar het reizen naar de zon voor de Nederlanders begon, met onder andere Alicante en Benidorm. De laatste jaren zijn het comfort en de kwaliteit daar zeer verbeterd. Veel van de vroegere woonkazernes voor de toeristen zijn afgebroken, zijn of worden gerenoveerd en verder uit elkaar gebouwd, omgeven door veel groen. Daar tegenover staat dat de prijzen ook niet meer zijn als vroeger. Ook van hieruit kunnen interessante toeren worden gemaakt. Naar bijvoorbeeld Barcelona met zijn gezellige paradeboulevard Rambles, Tarragona met de goed behouden gebleven oude en gezellige stadskern en het charmante València.

Klimaat jan feb mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Spanje (Alicante)
Zonne-uren per dag 6 7 7 8 10 11 12 11 8 7 6 6
Dagen met enige regen 7 7 6 8 8 5 2 3 5 7 7 7
Dagtemperatuur in °C 16 17 20 22 26 30 33 33 30 25 20 17

Over het algemeen is het beter om de meeste gebieden van Spanje te bezoeken van het einde van de lente tot het begin van de zomer en van het einde van de zomer tot het begin van de herfst. Hiermee ontloopt u niet alleen de verstikkende hitte, maar ook de mensenmassa’s en de hoge zomertarieven. In de winter zakt de temperatuur in het centrale hooggebergte aanzienlijk. De zomertemperatuur in het noorden is ideaal voor zwemmen en zonnebaden, maar in het noordwesten kunt u ook regen verwachten. Als het hoogzomer is (juli-augustus), proberen zelfs de plaatselijke bewoners de droge, genadeloze hitte van Madrid en de centrale vlaktes te ontlopen, terwijl het in de zuidelijke en oostkustgebieden onaangenaam klam kan zijn. Voor zon in de winter kunt u op de Canarische Eilanden terecht, waar de temperatuur zelden onder de 17 graden komt. Op het vasteland, de zuidkust en delen van de centrale en zuidoostkust is het het hele jaar aangenaam mild, al is zwemmen niet echt mogelijk.

Bij ons bieden wij je een overzicht van alle aanbiedingen en last-minutes van de beste touroperators. Dus een vakantie zoeken begint altijd bij ons.

Bezoek deze pagina regelmatig want alle aanbiedingen worden meerdere malen per dag vernieuwd!

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in spanje

...

Lastminutes Spanje

Lees verder

...

Spanje, een vakantieland met fantastische mogelijkheden

Lees verder

...

Alicante

Lees verder

...

Balearen

Lees verder

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa Almeria

Lees verder

...

Costa Blanca

Lees verder