aanbiedingen en last-minutes naar portugal

Generic placeholder image

Kleinschaligheid en aardige bewoners zijn twee plezierige kenmerken van het zuiden van Portugal. De Algarve is al jarenlang een begrip voor veel vakantiegangers. Zon, zee, eindeloze witte zandstranden en schitterende rotsformaties vormen belangrijke trekpleisters. Niet alleen de kuststreek maar ook het interessante achterland verdient bijzondere aandacht. Al vanaf 10 kilometer van de kust leiden rustige wegen naar mooie natuurgebieden en pittoreske stadjes. Ook sportief valt er veel te beleven zoals de talrijke golfbanen en surfmogelijkheden. Portugal is dan ook een uitstekend vakantieland. Met name de Algarve is voor de zonaanbidder de juiste keuze: de zanderige baaien, de goed verzorgde golfbanen, vrolijk beschilderde vissersbotenen het bruisende nachtleven, staan daar garant voor. Mede door het mediterraan klimaattype met lange, hete zomers, milde winters en meer dan 3000 uur zon per jaar, is de Algarve geliefd bij vele toeristen. Maar Portugal heeft meer te bieden zoals de fraaie steden Lissabon en Porto of de swingende steden Estoril en Cascais aan de kust bij Lissabon. De geografische verscheidenheid van het land zorgt ervoor dat elke toerist iets naar zijn gading vindt. Het is ideaal voor sportieve toeristen zowel als voor de uitblaas-toerist die aan de kust een moderne toeristische infrastructuur vindt met zeer traditionele en unieke voorzieningen om gasten te ontvangen.

Het is niet alleen het milde klimaat en de mooie stranden die de Algarve in het zuiden van Portugal tot een van de populairste vakantiebestemmingen maakt. Het is ook de bijzondere sfeer. De Portugezen zijn al anders dan hun naaste buren, de Spanjaarden. Ze zijn melancholischer, hetgeen zich onder andere weerspiegelt in hun befaamde Fado, de muziek en gezangen over leven en dood. Ondanks de geringe afstanden is de kust van de Algarve zeer afwisselend. In het oosten, richting Spaanse grens zijn uitgestrekte zandstranden, duinen en binnenmeren, naar het westen toe steeds meer rotsen en riffen, maar altijd wel een mooie kleine baai. Bekendste en zeer populaire vakantieplaats is Albufeira, een oud vissersplaatsje, dat ondanks de soms vele toeristen, nog altijd charmant is. De stedenbouwkundige zijn erin geslaagd de vele nieuwe gebouwen voor hotels aan het oude stadsbeeld aan te passen. Terrasvormig aangelegd tegen de heuvel stralen de witgekalkte huizen boven de blauwe zee. Op de kleine dorpsplaats en de aangrenzendevoetgangerszone zijn vele cafés, restaurants en bars en heerst in de zomer een uitgelaten stemming. Hier is het nachtleven dat vele jongeren zoeken. Overdag wordt op het kleine, maar gemoedelijke zandstrand geluierd en gezond en tussendoor sardines bij miljoenen gegrild en uiteraard gegeten, weggespoeld met een lokaal biertje of wijntje. Bekend en geliefd is ook Faro, waaraan de nabijgelegen luchthaven zijn naam dankt. Faro heeft weliswaar een meer stedelijke allure, maar is opvallend groen met veel palmen, een kleine haven, een lange binnenzee en een mooi stadscentrum. De oude stadskern wordt nog door middeleeuwse vestingmuren en –torens omringd. Vanuit Faro en Albufeira kunnen interessante toeren worden gemaakt in het heuvelachtige achterland, dat vol ligt met schilderachtige dorpjes, waar het rustige leven van de Portugezen tot nadenken stemt.

Populaire toeristenplaatsen in de Algarve: Albufeira, Armaçao de Pêra, Carvoeiro, Lagos, Monte Gordo, Praia da Oura, Praia da Rocha, Quarteira, Tavira en Vilamoura.

Klimaat jan feb mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Portugal (Algarve)
Zonne-uren per dag 6 7 7 9 10 12 12 12 9 8 6 6
Dagen met enige regen 10 8 11 7 5 4 1 1 3 7 9 10
Dagtemperatuur in °C 15 16 17 20 22 25 28 28 26 22 19 15

De Algarve ligt aan de Atlantische Oceaan, maar heeft een mediterraan klimaat met zachte winters (gemiddeld 15 graden) en hete zomers (tot 35 graden). Aan de kust van de Algarve staat vrijwel altijd een verkoelende bries. De nachten zijn er koeler dan in Spanje. De zomers zijn droog met weinig neerslag.

Bij ons bieden wij je een overzicht van alle aanbiedingen en last-minutes van de beste touroperators. Dus een vakantie zoeken begint altijd bij ons.

Bezoek deze pagina regelmatig want alle aanbiedingen worden meerdere malen per dag vernieuwd!

Portugal

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Portugal

Bezienswaardigheden


Meer in portugal

...

Lastminute Portugal

Lees verder

...

Portugal, een geliefd vakantieland

Lees verder

...

Stedenreizen Lissabon

Lees verder

...

Zonvakanties Portugal

Lees verder