aanbiedingen en last-minutes naar mexico

Generic placeholder image

Mexico is een land van grote contrasten. Het heeft zandwoestijnen, savannen, moerassen, bergketens met vulkanen, tropische regenwouden, parelwitte stranden, maar ook drukkesteden en een spetterend uitgaansleven. De bewoners zijn indianen, afstammelingen van de bouwers van de wereldberoemde tempelcomplexen in onder andere Palenque, Chichén Itza en Uxmal, en de nazaten van de Spaanse overheersers uit de 16de eeuw; de meerderheid bestaat echter uit mestiezen, mensen met indiaans en Spaans bloed. Overal is een mengeling merkbaar van de indiaanse cultuur en de Spaanse sfeer.

De luxueuze hotels en ressorts staan in een land vol met prachtige oude steden en ruïnes. Natuurliefhebbers raken niet uitgekeken op de met sneeuw bedekte vulkanen, tropische oerwouden, woestijnvlaktes en woeste berglandschappen met cactussen en agaveplantages. Degenen die op zoek zijn naar zon, zee en strand kunnen terecht op de hagelwitte stranden met palmbomen langs de Caribische Zee of Stille Oceaan. In Mexico kunt u een strandvakantie uitstekend combineren met het bezichtigen van prachtige culturele bezienswaardigheden. Of u kunt deelnemen aan een van de vele rondreizen langs steden en ruïnes uit de oudheid. Kortom, u zult zich tijdens uw vakantie in Mexico zeker niet vervelen! Mexico ligt cultuurhistorisch gezien in Latijns-Amerika, maar geografisch gezien behoort Mexico bij Noord-Amerika.

Mexico is, op Brazilië en Argentinië na, het grootste land van Latijns-Amerika. In het noorden grenst Mexico aan de Verenigde Staten, in het zuiden aan Belize en Guatemala en in het oosten aan de Golf van Mexico. De oostkust van Yucatan, het schiereiland in het noordoosten van het land, grenst aan de Caribbean en de westkust van Mexico ligt aan de Stille Oceaan. De totale kustlijn bedraagt ongeveer 9900 km en heeft prachtige uitgestrekte stranden met vele palmbomen. Het landschap wordt gekenmerkt door bergen, valleien, woestijnen, meren, rivieren, vulkanen en tropisch regenwoud. Je vindt in Mexico een combinatie van oude Indiaanse culturen zoals de Maya’s, koloniaal historische steden uit de tijd van de Spanjaarden, een hedendaagse Indiaanse cultuur in dorpjes zoals San Cristobal de las Casas en een moderne samenleving met wereldsteden zoals Mexico Stad.


In het zuiden ligt ook het vlakke en door water omgeven schiereiland Yucatan, met bekendesteden zoals Cancun en Playa del Carmen. Er zijn twee belangrijke seizoenen: nat en droog. Het regenseizoen loopt ongeveer van mei tot oktober, de droge tijd van november tot april. Per jaar kan dit echter afwijken. Tijdens de regentijd kan er elke dag een bui vallen, meestal in de namiddag. De rest van de dag is het echter meestal zonnig en aangenaam.


Klimaat jan feb mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Mexico
Zonne-uren per dag 5 7 8 9 11 12 13 12 11 9 7 5
Neerslag in mm 159 175 79 38 33 13 3 3 15 53 119 267
Dagtemperatuur in °C 15 16 18 21 26 30 34 33 31 27 22 17

Cancun, gelegen op het schiereiland Yucatan, ligt in een tropische klimaat-zone; overdag is het warm en doorgaans schijnt de zon volop. De gemiddelde temperatuur ligt rondom de 30°C. Met name bij de Maya-vindplaatsen in het binnenland kan het kwik behoorlijk oplopen. De maanden juli en augustus zijn de warmste maanden met een hoge vochtigheidsgraad. Het 'natte' seizoen: de meeste regen valt in de periode juni tot en met november. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. Dezelfde periode staat tevens bekend als 'orkaan-seizoen' de statistieken geven echter aan dat de meeste Caribische bestemmingen gemiddeld twee tot drie keer per eeuw getroffen worden door een zogenaamde 'hurricane'.

Bij ons bieden wij je een overzicht van alle aanbiedingen en last-minutes van de beste touroperators. Dus een vakantie zoeken begint altijd bij ons.

Bezoek deze pagina regelmatig want alle aanbiedingen worden meerdere malen per dag vernieuwd!

Mexico

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Mexico

Bezienswaardigheden


Meer in mexico

...

Zonvakanties Mexico

Lees verder