aanbiedingen en last-minutes naar malta

Generic placeholder image

Malta heeft een Engelse tijd, een Maltese tijd en een tijd voor de duivel. Dat betekent dat Maltezen op tijd komen als u dat graag wilt en dat ze te laat komen als ze u als een vanhen zien; en er is wel een duivel, maar die laat zich - misschien verblind door de Maltese zon - foppen door een torenuurwerk dat verkeerd staat. Zo is hij altijd te laat als hij een zieltje moet halen. Reizen is reizen in de tijd, zei een schrijver ooit. Zo maakt u op Malta wel tien tijdreizen tegelijk. U vindt er mysterieuze tempels uit de prehistorie, steden en paleizen uit de Middeleeuwen en de bussen uit uw jeugd. lnternetcafé en ezeltjes horen even veel bij het leven van alledag. Antieke vissersbootjes dobberen tussen futuristische catamarans. Malta is niet groot maar u kunt er alle kanten op: naast de rijke cultuur uit de tijd van de Maltezer Ridders in Valletta en het verstilde middeleeuwse Mdina, zijn er de levendige kustplaatsen voor wie graag aan het strand ligt of uitgaat. Wie zon wil en niets dan zon, komt hartje zomer, maar wie dingen bekijken wil, komt in de rest van het jaar: van wandelen tot parasailing, van surfen tot duiken tot bergbeklimmen.

De Maltese Archipel ligt praktisch middenin de Middellandse Zee, ongeveer 93 km ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië. Toch ligt Malta op slechts een paar uur vliegen van de meeste Europese steden op het vasteland en heeft het uitstekende intercontinentale verbindingen. Je kunt kiezen uit lijnvluchten en charters. Vele daarvan bieden gunstige vertrekpunten vanuit Europese regionale steden.

De Maltese Eilanden worden wel eens beschreven als één groot openluchtmuseum, uniek omdat zoveel van hun verleden nog tastbaar is. Graaf in hun mysterieuze prehistorie, ga op zoek naar de voetsporen van de apostel Paulus of bekijk de plaatsen waar de johannieterridders vochten voor het Christendom. Het opmerkelijke, charmante en zonovergoten Malta is tegelijkertijd een beetje mysterieus omdat het een boeiend verleden heeft en verschillende culturen er hun sporen hebben achtergelaten. Malta is altijd een ontmoetingsplaats van culturen geweest: Arabieren, Feniciërs, Romeinen, Spanjaarden, Engelsen en Fransen hebben het eiland altijd beïnvloed. Men komt hier dus niet alleen voor de zon en de onbezorgde sfeer, maar ook voor de vele bezienswaardigheden. Zo is er de gezellige hoofdstad Valletta, en de historisch belangrijke steden Rabat en Medina (Mdina). Malta is een rotsachtig eiland. Het wordt gedomineerd door kalksteenachtige rotsen met spaarzame begroeiing. De grillige kustlijn bestaat uit talloze baaien en inhammen met steile rotsen en klippen. Wie meer van een strandvakantie houdt, kan zonder problemen terecht op het buureiland Gozo met zijn prachtige natuur en zijn zand- en kiezelstranden. Ook watersportliefhebbers komen er volop aan hun trekken: diepzeeduiken, windsurfen, zeilen, waterskiën, jetskiën, enz. De Maltese Eilanden roepen een gevoel op van even helemaal weg, maar zijn dichterbij dan je denkt!

Ondanks dat Malta het eiland is waar het meeste te doen is, is het een leuk idee om de overtocht te wagen naar het 'kleinere broertje' Gozo. Dit eiland biedt veel groen, rust en een mooie natuur. Ideaal voor een uitgebreide wandeling waarin u het een en ander kunt gaan verkennen. De overtocht is goed geregeld: met name in de zomer varen er veel veerdiensten uit en kunt u voor een klein tarief zelfs uw huurauto meenemen.

Klimaat jan feb mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Malta
Zonne-uren per dag 5 6 7 8 10 11 12 11 9 7 7 5
Neerslag in mm 90 61 45 24 9 4 1 9 40 124 77 100
Dagtemperatuur in °C 15 15 17 19 23 27 30 31 28 24 20 17

Het klimaat op de eilanden is warm en zonnig. In de droge zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 31 graden Celsius, in de wintermaanden variëren ze tussen de 15 en 20 graden en is er meer regenval. Echt koud wordt het nooit en vanwege de wind die vanuit zee komt is de warmte goed te verdragen.

Bij ons bieden wij je een overzicht van alle aanbiedingen en last-minutes van de beste touroperators. Dus een vakantie zoeken begint altijd bij ons.

Bezoek deze pagina regelmatig want alle aanbiedingen worden meerdere malen per dag vernieuwd!

Malta

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Malta

Bezienswaardigheden


Meer in malta

...

Zonvakanties Malta

Lees verder