aanbiedingen en last-minutes naar de dominicaanse republiek

Generic placeholder image

De laatste tien jaar heeft de Dominicaanse republiek zich ontwikkeld tot de voornaamste vakantiebestemming van Europeanen in het Caribisch gebied. Dat heeft het land te dankenaan zijn exotische stranden, die zich kunnen meten met de mooiste Spaanse costas, aan zijn hotels die vaak niet onderdoen voor die aan de Rivièra, en aan de bezienswaardigheden die minstens zo interessant zijn als die in Toscane of Franse vestingstadjes. Voor liefhebbers van zon, zee, strand en de opzwepende klanken van de merengue zijn er volop mogelijkheden. Toch zou het jammer zijn als het bij die ervaring bleef. Het land en de mensen hebben zo vel meer te bieden dan je in de nabije omgeving van je hotel aantreft. De kleurrijke historie, waarin legendarische conquistarores, vrije slaven en andere avonturiers hun rol speelden, de gevarieerde cultuur en de ronduit fantastische natuur maken de Dominicaanse republiek tot de veelzijdige vakantiebestemming die ze nu is.

Op 5 december 1492 zette Christopher Colombus voet aan wal op het één na grootste eiland van het Caribisch gebied, Hispaniola, dat de Dominicaanse Republiek met Haïti deelt. Naast een rijke Spaanse geschiedenis biedt het eiland een prachtige natuur, van de hoogste bergtoppen van het Caribisch gebied tot vruchtbare valleien en tropisch regenwoud. Kortom een eiland waar de natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Ook is de Dominicaanse Republiek een plek bij uitstek voor iedereen die houdt van zon, zee en strand: het eiland heeft meer dan 400 kilometer zandstrand en er heerst het gehele jaar een aantrekkelijke temperatuur. Dus of u nu kiest voor de stranden aan de noordkant bij de populaire vakantieplaatsen Puerto Plata en Playa Dorada of voor de hagelwitte zandstranden met wuivende palmen in het oostelijke Punta Cana, de Dominicaanse Republiek heeft voor ieder wat wils en staat garant voor een heerlijke vakantie. De Dominicaanse Republiek ligt ten zuiden van Florida, tussen de eilanden Puerto Rico en Cuba en wordt aan het noorden begrenst door de Atlantische Oceaan en aan het zuidendoor de Caribische Zee. Het is een eiland van contrasten: glooiende bergen en rotsachtige klippen, regenwoud en vruchtbare valleien, stukken woestijn begroeid met cactussen, 1600 kilometer kustlijn en 300 kilometer zandstrand. De Dominicaanse Republiek heeft maar liefs negen nationale parken en vijf natuurreservaten, waardoor ruim 10% van het landschap als beschermd is verklaard. De parken en reservaten zijn verspreid over het gehele eiland en het zijn de plaatsen waar de meeste rivieren ontspringen.

Het landschap van de Dominicaanse Republiek is zeer veelzijdig, Het land bezit prachtige zandstranden met palmbomen omzoomd en het bergachtige binnenland is weelderig begroeid. Hier vindt u ook de hoogste bergtoppen van het hele Caribische gebied. De afgelopen jaren zijn Puerto Plata, Sosua, Boca Chica, Juan Dolio, La Romana, Bavaro en Punta Cana uitgegroeid tot immens populaire badplaatsen met uitstekende hotels waar het goed toeven is en overal waar u komt zult u constateren dat de Spaanssprekende bevolking bijzonder gastvrij is. Het oude centrum van de hoofdstad Santo Domingo aan de zuidkust bezit talrijke historische bezienswaardigheden en is volledig gerestaureerd. Hier kunt u onder andere een fraai standbeeld van Columbus of de eerste kathedraal op het westelijk halfrond bezichtigen of een bezoek brengen aan het Alcazar de Colón, het paleis van Columbus' zoon Diego. Aan de overkant van de rivier ligt El Faro, een monumentaal bouwwerk waarin de stoffelijke resten van Columbus worden bewaard.

Klimaat jan feb mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Dominicaanse Republiek
Dagen met enige regen 13 11 10 12 12 7 8 9 8 11 14 15
Dagtemperatuur in °C 24 24 25 26 27 28 28 28 28 28 26 25

Op de Dominicaanse Republiek heerst een tropisch klimaat met vrijwel altijd heerlijk weer en temperaturen boven de 25 graden Celsius. In de maanden juni tot en met september loopt het kwik zelfs op tot richting dertig graden. Het is daarmee ook een prachtige zonvakantiebestemming in de Nederlandse wintermaanden. Over het algemeen heeft iedere maand wel een paar dagen met regen maar dit betekent niet dat het de hele dag met bakken uit de hemel komt. Meestal is het een korte krachtige tropische bui en breekt vervolgens voor de rest van de dag de zon weer door.

Bij ons bieden wij je een overzicht van alle aanbiedingen en last-minutes van de beste touroperators. Dus een vakantie zoeken begint altijd bij ons.

Bezoek deze pagina regelmatig want alle aanbiedingen worden meerdere malen per dag vernieuwd!

Dominicaanse republiek

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Dominicaanse republiek

Bezienswaardigheden