aanbiedingen en last-minutes naar cuba

Generic placeholder image

Cuba trekt steeds grotere groepen toeristen aan. En dat is begrijpelijk: het klimaat is heerlijk, er is veel te zien, men kan zich ontspannen op een "exotisch eiland" en het is een veilig land. Cuba, 'La Isla Grand' is het grootste eiland van de Caribbean. de paradijselijke palmenstranden, swingende muziek en hartverwarmende bevolking vormen een boeiende cocktail die het enerverende decor van Cuba kleur geven. Als strandbestemming biedt het land alles wat je mag verwachten van een tropisch vakantieland. Varadero, Cayo Coco, Cayo Guillermo en Guardalavaca genieten internationale faam door hun parelwitte zandstranden en comfortabele hotels en resorts. Het binnenland is voor iedere bezoeker een ware ontdekkinggsreis met verstilde dorpjes in glooiende heuvellandschappen. Camaguey, Pinar del Rio en Santiago de Cuba zijn bruisend oud-koloniale steden die model staan voor het Cuba van vandaag. De nostalgische sfeer maakt Havana tot de meest historische stad van de Caribbean. Hier vindt u een ongekend zwoele, exotische sfeer. Treed in de voetsporen van Ernest Hemingway en bezoek de koloniale huizen, het uitgaansleven en natuurlijk de wereldberoemde nachtclub Tropicana. Billboards van Che Guevara, authentieke old-timers, grote geurige sigaren, vrolijke, buitengewoon getalenteerde muzikanten en een bewogen geschiedenis...

Cuba is een land met grote tegenstellingen, niet alleen in zijn cultuur en bevolking maar ook in het landschap. De oorspronkelijke bewoners van Cuba zijn Indianen maar omdat Cuba als doorvoerhaven van Afrikaanse slaven diende en vanwege de onderdrukking door de Spanjaarden zie je nu op het eiland eigenlijk alleen nog maar afstammelingen van dezelaatste twee bevolkingsgroepen. Van de Indianencultuur zie je eigenlijk niets meer terug. Het land kent tegenstellingen tussen oude, grote koloniale steden en kleine rustige dorpjes; maar ook tussen de verschillende bergketens en de prachtige stranden met azuurblauwe zee. Het land biedt voor elke vakantieganger wel wat nieuws. Bijzonder is het samengaan van de echte Caribische sfeer die er op het eiland heerst en de socialistische samenleving. Alles is op Cuba net even anders; de dokter die gestudeerd heeft behoort tot de armen, het kamermeisje hoort bij de "nieuwe rijken". Cuba is ook het land van de Salsamuziek, sigaren en heerlijke cocktails zoals de Cuba Libre en de Mojito. Hoe moeilijk het leven van de Cubanen ook is, het weerhoudt ze er niet van om vrolijk dansend en drinkend door het leven te gaan!

De hotels in Cuba, vooral die voor het internationale toerisme, bieden totale verzorging en vermaak. Behalve de restaurants, bars en cafeteria’s, zijn er winkels (tiendas) en toeristenbureaus, vaak is er een postkantoor en een disco, meestal is er een zwembad. De ruimte om het zwembad wordt altijd gebruikt voor veel animación, letterlijk vrolijkheid, in de vorm van shows, muziek en dansspelletjes. Sommige hotels met twee sterren of minder zijn weinig comfortabel en verwaarloosd. Hoewel dat snel kan veranderen: er wordt veel gebouwd en gerestaureerd. Wel zijn het vaak mooie jugendstil-gebouwen, in het centrum van de steden, in tegenstelling tot de nieuwe, luxueuzere hotels die buiten het centrum gebouwd zijn.Klimaat jan feb mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Cuba
Dagen met enige regen 0 2 0 0 1 4 1 2 3 2 1 1
Dagtemperatuur in °C 25 23 25 27 27 27 28 29 28 27 27 25

Het klimaat aan de Cubaanse kust is over het algemeen zacht en droog. De temperatuur komt het hele jaar niet onder de 24 graden Celsius en stijgt van juni tot september naar 30 graden. Hierdoor is Cuba ook in de wintermaanden een prachtige vakantiebestemming. Februari tot en met april zijn de droogste maanden met slechts enkele regendagen per maand terwijl er van juni tot en met oktober wat vaker een bui kan vallen. Deze maanden wordt de regentijd genoemd op Cuba. Dit betekent niet dat het de hele dag regent maar wel dat er af en toe een flinke tropische bui kan vallen.

Bij ons bieden wij je een overzicht van alle aanbiedingen en last-minutes van de beste touroperators. Dus een vakantie zoeken begint altijd bij ons.

Bezoek deze pagina regelmatig want alle aanbiedingen worden meerdere malen per dag vernieuwd!

Cuba

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Cuba

Bezienswaardigheden