aanbiedingen en last-minutes naar de canarische eilanden

Generic placeholder image

De Canarische Eilanden zijn echt veel meer dan zand, zee en zonnebrandcrème. Je kunt naar Lanzarote gaan om de creaties van kunstenaar César Manrique te bewonderen. Op Fuerteventura kun je je laten verrassen door de schilderachtige dorpjes in een Sahara-achtige uitgestrektheid. Natuurlijk heeft Gran Canaria, vooral aan de zuidkust, de overbekende opeenstapeling van hotels, appartementen, restaurants, bars en winkelcentra, maar het heeft bijvoorbeeld ook Las Palmas, een bruisende hoofdstad met indrukwekkende gebouwen in koloniale stijl. Je kunt er (wind)surfen, duiken of catamaranzeilen. En mocht je genoeg hebben van de zandkastelen die je kinderen fabriceren, dan kun je eens een van de aanbevolen kindvriendelijke attracties opzoeken. Bovendien heeft Gran Canaria een ongekend schone natuur die steeds meer toeristen ertoe verleidt de wandelschoenen in de bagage stoppen.

De vulkanische oorsprong van de zeven eilanden en hun bijzondere ligging in de Atlantische Oceaan hebben ervoor gezorgd dat zowel de geologie als de begroeing kenmerken vertonen die je elders in Afrika of Europa niet tegenkomt. Op de eilanden heerst een tropisch klimaat, zelfs in de winter komt de temperatuur maar zelden onder de 15 graden, juist daarom zijn de Canarische Eilanden ook een populaire winterzonbestemming. De eilandengroep bestaat uit zeven eilanden, de meest populaire zijn: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Fuerteventura is net een zandbak waar men zich soms in de Sahara waant en op Lanzarote, het vuureiland met 300 vulkanen en lavavelden is het droog en woest met nauwelijks regen. Beide overigens met mooie stranden en vele luxe hotels met prachtige zwembaden. Op het populaire Gran Canaria is er zelfs een groot onderscheid tussen het zuiden en noorden. In bekende plaatsen als Playa del Ingles en Maspalomas in het zuiden schijnt vrijwel altijd de zon en zijn kilometer lange zandduinen en - stranden. In de hoofdstad Las Palmas in het noorden is het vaker bewolkt, regent het meer en zijn de temperaturen lager, overigens nog altijd aangenaam. Hetzelfde geldt voor Tenerife, waar in het zuiden Playa de las Americas en Los Christianos ideaal zijn voor zonzoekers en in het noorden steden als Santa Cruz en Puerto de la Cruz, waar de Canariërs wonen en behalve af en toe een wolkje voor de zon meer lokale sfeer te bieden hebben. Wandelliefhebbers trekken zich graag terug op eilanden als Gomera en La Palma - niet te verwarren met de hoofdstad Las Palmas op Gran Canaria- ideaal voor degenen die een actieve vakantie ver van de drukte willen: weelderig groen, maar stranden zijn er niet te vinden. Maar zelfs op de populaire en daardoor wat drukke vakantiecentra Gran Canaria en Tenerife zijn nog rustige plekjes en dorpjes te vinden. Met een vriendelijke bevolking. De Canarische Eilanden zijn al eeuwenlang (vanaf 1400) Spaans, wat behalve aan de mentaliteit ook aan het eten en drinken te merken is: sangria en paella. De keuken heeft overigens ook Afrikaanse invloeden, niet omdat dat zo dichtbij is, want ook in Andalusië vindt men die.

Klimaat jan feb mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Canarische eilanden
Zonne-uren per dag 6 7 7 8 9 10 11 10 8 7 6 5
Neerslag in mm 36 39 28 13 6 0 0 0 3 31 45 51
Dagtemperatuur in °C 20 21 22 23 24 26 28 29 28 26 24 22

Bij ons bieden wij je een overzicht van alle aanbiedingen en last-minutes van de beste touroperators. Dus een vakantie zoeken begint altijd bij ons.

Bezoek deze pagina regelmatig want alle aanbiedingen worden meerdere malen per dag vernieuwd!

Canarische eilanden

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Canarische eilanden

Bezienswaardigheden


Meer in canarische eilanden

...

Lastminutes Canarische Eilanden

Lees verder

...

Zonvakanties Canarische eilanden

Lees verder