Op vakantie naar Chili

Generic placeholder image

Chili is een langgerekt land gelegen in zuid Amerika. Chili staat bekend om de aparte vorm: het is een zeer langgerekte, smalle strook aan de westkust, gelegen tussen de grote oceaan en de Andes. Hoofdstad is Santiago.

Geografische ligging Chili

Chili is een langgerekt land (van noord tot zuid meer de afstand 4275 kilometer) aan de westkust van zuid Amerika. Aan de westkant van Chili bevindt zich de grote oceaan, de oostgrens ligt tegen de andes aan. Buurlanden zijn Argentinië, Peru en Bolivia.

Door de geografische ligging en de vorm van het land kent Chili verschillende types landschappen. Het herbergt de hoogste berg van het Amerikaanse continent (de Aconcagua, 6.962 meter hoog), de droogste woestijn ter wereld (de Atacama woestijn), valleien, fjorden en zelfs ijsvlaktes. Daarnaast herbergt het land actieve vulkanen en bevind het zich op een breuklijn waardoor er regelmatig aardbevingen van verschillende sterktes plaatsvinden.

Op vakantie in Chili

Chileense is een populaire vakantiebestemming, mede door de mooie natuur en vele bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn. Het land kent nationale parken, indrukwekkende kustlijnen en is paaseiland onderdeel van de republiek Chili.

Chili

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Chili

Bezienswaardigheden